Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΟι βιωματικές εκδρομές ενισχύουν την ανάπτυξη του τουρισμού της Κίνας
Βιωματικός Τουρισμός

Οι βιωματικές εκδρομές ενισχύουν την ανάπτυξη του τουρισμού της Κίνας

Silkroad greek

Ο βιωματικός τουρισμός ανθίζει στην Κίνα, αφού όλο και περισσότεροι τουρίστες πληρώνουν για αυτόν.

Περπατώντας σε έναν παλιό δρόμο και κρατώντας έναν ειδικό χάρτη αξιοθέατων, ένα είδος «διαβατηρίου» στην κινεζική αρχαιότητα, οι τουρίστες μπορούν να περπατήσουν στη γραφική σκηνή της όπερας και μέσα από μεγάλους διαδρόμους, απολαμβάνοντας τον παραδοσιακό πολιτισμό με έναν βιωματικό τρόπο στην πόλη Yangliuqing, βόρεια Δήμος Tianjin της Κίνας, σύμφωνα με το Silkroadgreek.gr

Ο βιωματικός τουρισμός έχει γίνει ένα νέο καυτό θέμα στην πολιτιστική και τουριστική βιομηχανία της Κίνας, κερδίζοντας δημοτικότητα μεταξύ των καταναλωτών της χώρας. Προσφέρει το κάτι παραπάνω από τον τουρισμό εμπειριών όπως φαίνεται και παρακάτω.

“Η αρχαία πόλη έχει συνδυάσει πολύ καλά τον παραδοσιακό λαϊκό πολιτισμό με τη μοντέρνα εμπειρία. Μας αρέσει”, είπε ένας φοιτητής που μόλις τελείωσε το ταξίδι του. Ο χάρτης των αξιοθέατων με δεκάδες κόκκινες σφραγίδες σημάδεψε τα γραφικά σημεία που έχει ταξιδέψει.

Εκτός από τη δημιουργική ιδέα των αρχαίων διαβατηρίων, πολλά τουριστικά αξιοθέατα στην Κίνα κάνουν καλή χρήση των μοναδικών αρχιτεκτονικών, βιομηχανικών και πολιτιστικών πόρων τους για να παρέχουν καθηλωτικές τουριστικές εμπειρίες στους καταναλωτές.

Μια αρχαία πόλη στον Δήμο Chongqing της νοτιοδυτικής Κίνας παρέχει σενάρια για τους επισκέπτες πριν από τις διακοπές τους. Αφού ντυθούν με κοστούμια, οι επισκέπτες ξεκινούν το ταξίδι τους με βάση τα σενάρια σαν να ήταν αρχαίοι άνθρωποι που ζούσαν στην παλιά πόλη.

Ο βιωματικός τουρισμός είναι επίσης δημοφιλής στο Xi’an, μια πόλη με περισσότερα από 3.100 χρόνια ιστορίας και χρησίμευσε ως πρωτεύουσα για 13 δυναστείες στην κινεζική ιστορία στην επαρχία Shaanxi της βορειοδυτικής Κίνας. Στο παλάτι Huaqing, ένα από τα πολιτιστικά ορόσημα στο Xi’an, οι τουρίστες μπορούν να φορούν ειδικές στολές και να έχουν μια καθηλωτική εμπειρία μιας ημέρας στη Δυναστεία Τανγκ (618-907).

“Σήμερα, όλο και περισσότεροι τουρίστες είναι πρόθυμοι να πληρώσουν για τον βιωματικό τουρισμό, επειδή μπορούν να έχουν μια βαθύτερη ταξιδιωτική μνήμη και μια καλύτερη εμπειρία. Σταδιακά γίνεται έντονη ζήτηση στην τουριστική αγορά στην Κίνα“, δήλωσε ο Xu Hong, κοσμήτορας του Κολλεγίου Διοίκησης Τουρισμού και Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Nankai.

Εκτός από τα τουριστικά αξιοθέατα, τα μουσεία, οι ομάδες τέχνης και οι χώροι ψυχαγωγίας στην Κίνα έχουν επίσης υιοθετήσει ψηφιακές τεχνολογίες όπως η επαυξημένη πραγματικότητα, η εικονική πραγματικότητα και η τεχνητή νοημοσύνη για να βοηθήσουν τους επισκέπτες να έχουν μια καθηλωτική εμπειρία.

«Ηλιοτρόπια» που ταλαντεύονται στον άνεμο και τα «αστέρια» και το «φεγγάρι» λάμπουν στον «νυχτερινό ουρανό», οι πίνακες του Vincent van Gogh, ενός από τους πιο διάσημους και παραγωγικούς Ολλανδούς καλλιτέχνες, μοιάζουν να ζωντανεύουν στη γιγάντια εμβύθιση σε περιοχές στο Μουσείο Ψηφιακής Τέχνης Tianjin. Οι τουρίστες μοιάζουν σαν να στέκονται στους πίνακες όταν θαυμάζουν τα έργα τέχνης χάρη στις ψηφιακές τεχνολογίες.

“Το να κοιτάς τον πίνακα στις βυθισμένες περιοχές για πολλή ώρα μπορεί να αισθανθείς λίγο ζαλισμένος. Το κοινό μπορεί να φανταστεί και να αισθανθεί πώς ο Vincent van Gogh δημιούργησε τα έργα του στα τελευταία στάδια της ζωγραφικής και να κατανοήσει πραγματικά τη γοητεία των έργων τέχνης του.” είπε ο Huang Lijie, λέκτορας στο μουσείο.

Ο Jin Peng, επιμελητής του μουσείου, είπε ότι η παρουσίαση των κλασικών έργων τέχνης με έναν καθηλωτικό τρόπο μπορεί να φέρει την τέχνη πιο κοντά στο κοινό και να του προσφέρει νέες εμπειρίες.

“Στην ψηφιακή διαδραστική ζώνη ζωγραφικής, τα παιδιά μπορούν ελεύθερα να δημιουργήσουν τα έργα τέχνης τους που μπορούν να μετατραπούν αμέσως σε ψηφιακά κομμάτια. Αυτό ενέπνευσε την περιέργειά τους για την καλλιτεχνική δημιουργία”, είπε μια κάτοικος Tianjin με το επώνυμο Liu, η οποία έφερε την εννιάχρονη κόρη της για να αποκτήσει μια καθηλωτική περιήγηση στο μουσείο.

Τα στοιχεία που δημοσίευσε η Ακαδημία Τουρισμού της Κίνας τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους εκτιμούν ότι το 2023, οι εγχώριοι τουρίστες της Κίνας θα φτάσουν τις 4,55 δισεκατομμύρια επισκέψεις, σημειώνοντας αύξηση περίπου 80% από έτος σε έτος. Τα έσοδα από τον εγχώριο τουρισμό της Κίνας θα ξεπεράσουν περίπου τα 4 τρισεκατομμύρια γιουάν (περίπου 550 δισεκατομμύρια ευρώ), μια αύξηση περίπου 95% από έτος σε έτος.

Από την αρχή του τρέχοντος έτους, η πολιτιστική και τουριστική βιομηχανία της Κίνας έχει δείξει μια ισχυρή δυναμική ανάκαμψης, η οποία δεν μπορεί να διαχωριστεί από τις ολοένα και πιο διαφορετικές σκηνές πολιτιστικής και τουριστικής εμπειρίας και τις πιο άφθονες επιλογές κατανάλωσης”, δήλωσε ο Dai Bin, πρόεδρος της China Tourism Academy.

Ο βιωματικός τουρισμός ικανοποιεί τις ανάγκες των πελατών για νέες και μοναδικές τουριστικές εμπειρίες και αντανακλά τη λαχτάρα των κατοίκων των πόλεων και της υπαίθρου στην Κίνα για μια καλύτερη πνευματική και πολιτιστική ζωή, πρόσθεσε ο Dai.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024