Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΌλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός: Το πρόγραμμα εκδηλώσεων 24–30 Ιουλίου 2023
Πολιτισμός

Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός: Το πρόγραμμα εκδηλώσεων 24–30 Ιουλίου 2023

Νεκρομαντείο Αχέροντα, Πρέβεζα

Θεατρικές παραστάσεις, εικαστικές δράσεις, χορευτικές περφόρμανς και παραστάσεις για παιδιά και εφήβους σε αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία σε Ιωάννινα, Θεσπρωτία, Χίο, Πρέβεζα και Λασίθι.

Πέντε νέες παραγωγές φέρνει η τέταρτη εβδομάδα του πλούσιου προγράμματος (Ιούλιος – Αύγουστος 2023) του θεσμού «Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός» του Υπουργείου Πολιτισμού με κεντρικό θεματικό άξονα την κλιματική αλλαγή. Και αυτήν την εβδομάδα το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει ξεχωριστές θεατρικές παραστάσεις, εικαστικές δράσεις, χορευτικές περφόρμανς και παραστάσεις για παιδιά και εφήβους σε αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία σε Ιωάννινα, Θεσπρωτία, Χίο, Πρέβεζα και Λασίθι, από τις 24 έως και τις 30 Ιουλίου 2023.

Οι εκδηλώσεις προσφέρονται δωρεάν από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Αρχαίο Θέατρο Δωδώνης, Ιωάννινα.

Πρώτη στάση της τέταρτης εβδομάδας των εκδηλώσεων το Αρχαίο Θέατρο Δωδώνης στα Ιωάννινα όπου θα παρουσιαστεί η νέα θεατρική παράσταση Μωρή Φύση! της ομάδας C. for Circus, βασισμένη στη νουβέλα του Κινέζου συγγραφέα Γιεν Λιένκε, Χρόνια Μήνες Μέρες, στις 25 και 26 Ιουλίου.

Μινωικό Ανάκτορο Κάτω Ζάκρου, Λασίθι.

Επόμενος σταθμός το Αρχαίο Θέατρο Γιτάνων στη Θεσπρωτία για την πρώτη παρουσίαση της θεατρικής παράστασης Κουρά, σε σκηνοθεσία Θοδωρή Γκόνη και κείμενα Γλυκερίας Μπασδέκη, στις 27 και 28 Ιουλίου. Επίσης, τις ίδιες ημερομηνίες θα φιλοξενηθεί στο Παλάτι Ιουστινιάνι και τη Σκοτεινή Φυλακή στο Κάστρο της Χίου η ηχητική εγκατάσταση Aquatic Echoes των Γιώργου Μωραΐτη, Latent Community και Φίλιππου Βασιλείου. Παράλληλα με την εγκατάσταση θα πραγματοποιηθούν και δύο βιωματικά εργαστήρια για παιδιά και εφήβους.

Ακολουθούν, στις 29 και 30 Ιουλίου, δύο ακόμα ξεχωριστοί προορισμοί: το Νεκρομαντείο Αχέροντα στην Πρέβεζα όπου θα κάνει πρεμιέρα η παράσταση χορού Running Dry, σε χορογραφία Άριας Μπουμπάκη, και το Μινωικό Ανάκτορο Κάτω Ζάκρου στο Λασίθι, όπου θα παρουσιαστεί η διαδραστική μουσικοθεατρική παράσταση για παιδιά και εφήβους Εμείς ξέρουμε να κολυμπάμε σε σκηνοθεσία Ειρήνης Δερμιτζάκη και Χριστίνας Χριστοφή.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

01/03/2024
29/02/2024
28/02/2024
27/02/2024
26/02/2024
23/02/2024