Τελευταία νέα
ΑρχικήΕπαγγελματικά ΤαξίδιαΣυνέδρια ΤουρισμούΗμερίδα για την κατανόηση των ποικίλων εφαρμογών του τουρισμού
Ημερίδα τουρισμού

Ημερίδα για την κατανόηση των ποικίλων εφαρμογών του τουρισμού

Η 6η ημερίδα Obiettivo Turismo για τον Τουρισμό στο Λουγκάνο φέτος επικεντρώθηκε ιδιαίτερα στο θέμα της κατανόησης ποικίλων εφαρμογών τουρισμού. Ειδικός προσκεκλημμένος της εκδήλωσης ήταν ο Ομοσπονδιακός Σύμβουλος Johann Schneider του Αμάν.

Το 6ο Obiettivo Turismo πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου στο Palazzo dei Congressi στο Λουγκάνο με μεγάλη επιτυχία. Το Obiettivo Turismo αποτελεί εκδήλωση, που δημιουργήθηκε, ώστε να αναλύονται επίκαιρα και σημαντικά ζητήματα που προκαλούν ανησυχία για τον τουρισμό στο Τιτσίνο της Ελβετίας.

Φέτος, το πρόγραμμα που προσέφερε σε όλους τους φορείς του τουρισμού που ήταν παρόντες, χρόνο για προβληματισμό και συζήτηση, προτρέποντάς τους να συζητήσουν σημαντικά θέματα τουρισμού. Η ημερίδα φέτος επικεντρώθηκε ιδιαίτερα στο θέμα της κατανόησης ποικίλων εφαρμογών τουρισμού. Ειδικός προσκεκλημμένος της εκδήλωσης ήταν ο Ομοσπονδιακός Σύμβουλος Johann Schneider του Αμάν.

Το πρώτο μέρος της ημερίδας, με τίτλο “Time for innovation” φιλοξένησε ομιλίες κυρίως από τοπικούς φορείς, συμπεριλαμβανομένων των Marco Solari, πρόεδρο του Ticino Turismo, τον Lorenzo Quadri, εθνικό σύμβουλο και δήμαρχο του Λουγκάνο και τη Laura Sadis, διευθύντρια του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών.

Μεταξύ των παρουσιάσεων με επίκεντρο το Τιτσίνο, συμπεριλαμβανομένης της “Re-Invent Summer” από τον Martin Nydegger, υπεύθυνο Επιχειρησιακής Ανάπτυξης του τουρισμού στην Ελβετία, και της παρουσίασης “Splash & Spa”, για το πιο καινοτόμο Aquapark στην Ευρώπη από τον επιχειρηματία Rocco Cattaneo, μεγάλο ενδιαφέρον προσέλκυσε η ημίωρη παρουσίαση με τίτλο “The new media in tourism marketing” που έγινε από τον δρ. Δημήτριο Μπούχαλη, διευθυντή του eTourism Lab του Bournemouth University και προέδρου της Διεθνούς Ομοσπονδίας για τις Τεχνολογίες της Πληροφορίας και τον Τουρισμό (IFITT). Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο δρ. Μπούχαλης υπογράμμισε τις απίστευτες ευκαιρίες που δημιουργούνται για δυναμική δέσμευση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και τους ταξιδιώτες με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Επίσης, ανέφερε ότι το περιεχόμενο που δημιουργείται από τους χρήστες μπορεί να παρέχει υλικό που θα ενθαρρύνει περισσότερους ταξιδιώτες να εξετάσουν προορισμούς και προϊόντα τουρισμού που δεν έχουν σκεφτεί και να γίνουν μέρος της λήψης ταξιδιωτικών αποφάσεων. Τέλος, συζητήθηκε το μέλλον του τουρισμού, το οποίο εναπόκειται στη διαδραστική τεχνολογία, που θα μας δώσει τη δυνατότητα να αλληλεπιδρούμε δυναμικά με το περιβάλλον μας, με τις Βασισμένες στο Περιεχόμενο Υπηρεσίες (Context Based Services) και την Επαυξημένη Πραγματικότητα (Augmented Reality) να είναι δύο κρίσιμες τεχνολογίες που θα αναπτύξουν απίστευτες ευκαιρίες για τους τουριστικούς οργανισμούς και τους προορισμούς, για την προώθηση των προϊόντων τους σε πραγματικό χρόνο και τη δυναμική αλληλεπίδραση με τους ταξιδιώτες, ώστε να βελτιωθεί η ευρλυτερη τουριστική εμπειρία.

Το δεύτερο μέρος της εκδήλωσης, “Not only tourism”, διοργανώθηκε σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Εμπορίου, Βιομηχανίας, Τέχνης και Υπηρεσιών του Canton Ticino (CC-I) και αποτελούταν στο κύριο μέρος του από τη συζήτηση “Innovation: Instructions for Use”, με συντονιστή το δημοσιογράφο Marco Bazzi. Μεταξύ των ομιλητών ήταν ο Rico Maggi, Κοσμήτορας της Σχολής Οικονομικών και καθηγητής στο USI, ο Lorenzo Quadri, η Alessandra Tedeschi Toschi, συνδιευθύντρια του Παρατηρητηρίου για τον Τουρισμό του Λάγκι και καθηγήτρια Μάρκετινγκ στο Πανεπιστήμιο του Μιλάνου και ο Lorenzo Leoni, διευθυντής του Ιδρύματος ACT και Managing Partner στην Agire Invest, που συζήτησαν για τη χρήση και την εφαρμογή της καινοτομίας σε τομείς εκτός του τουρισμού.

Η βραδιά έκλεισε με μια εκδήλωση δικτύωσης, δίνοντας την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να συζητήσουν μεταξύ τους περαιτέρω θέματα που τους ενδιαφέρουν και να καλλιεργήσουν επιχειρηματικές σχέσεις.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024