Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΟ ΣΙΤΕΣΑΠ διοργανώνει ανοικτή ημερίδα για το μέλλον του ελληνικού θαλάσσιου τουρισμού
Φορείς

Ο ΣΙΤΕΣΑΠ διοργανώνει ανοικτή ημερίδα για το μέλλον του ελληνικού θαλάσσιου τουρισμού

Στόχος της Ημερίδας είναι να ενημερωθούν τα μέλη του Σ.Ι.Τ.Ε.Σ.Α.Π. και οι επαγγελματίες των τουριστικών σκαφών για τις προθέσεις και προγραμματισμό των κομμάτων σε σχέση με τα προβλήματα του κλάδου.

Στο πλαίσιο της προεκλογικής περιόδου, ο Σ.Ι.Τ.Ε.Σ.Α.Π. έχει καλέσει τα τρία μεγάλα κόμματα, τα οποία έχουν ανταποκριθεί θετικά, και θα στείλουν εκπροσώπους τους, να συμμετάσχουν στην «Ανοικτή Ημερίδα για το Μέλλον του Ελληνικού Θαλάσσιου Τουρισμού» που οργανώνει την Τρίτη 13 Ιουνίου 2023.

Στόχος της Ημερίδας είναι να ενημερωθούν τα μέλη του Σ.Ι.Τ.Ε.Σ.Α.Π. και οι επαγγελματίες των τουριστικών σκαφών για τις προθέσεις και προγραμματισμό των κομμάτων σε σχέση με τα προβλήματα του κλάδου.

Σε τρεις ενότητες θεμάτων ζητείται να τοποθετηθούν τα κόμματα:

  1. Οικονομικά: ΦΠΑ / Φόρος πλοίων / ΤΕΠΑΗ
  2. Ελλιμενισμοί: Λειτουργία λιμενικών ταμείων και δημιουργία λιμενικών υποδομών
  3. Νομοθετικό πλαίσιο – Γραφειοκρατικές διαδικασίες – Ψηφιοποίηση.

Ο ΣΙΤΕΣΑΠ, εκπροσωπώντας τους επαγγελματίες με σκάφη παντός είδους μέχρι 24 μέτρα, χωρίς μόνιμο πλήρωμα, έχει εκφράσει σοβαρές ανησυχίες γιατί ενώ έχει ήδη προχωρήσει η τουριστική σεζόν, παραμένουν σοβαρές εκκρεμότητες ως προς την νομική διευθέτηση διαφόρων θεμάτων.

Το διαχρονικό πρόβλημα των λιμενικών υποδομών το οποίο επιβαρύνεται με την αύξηση του αριθμού αλλά και του μεγέθους των σκαφών διογκώνεται.

Τέλος η μειωμένη δυνατότητα αύξησης των τιμών ενοικίασης λόγω του εγχώριου αλλά του διεθνούς ανταγωνισμού (όμορες χώρες) σε συνδυασμό με την αλματώδη αύξηση του κόστους συντήρησης, ασφάλισης και ελλιμενισμού των σκαφών θέτουν θέμα επιβίωσης των επιχειρήσεων μας.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024