Τελευταία νέα
ΑρχικήΕπαγγελματικά ΤαξίδιαΕκδηλώσειςΗμερίδα «SilverGuide»: Στο μικροσκόπιο ο ασημένιος τουρισμός
Ημερίδα

Ημερίδα «SilverGuide»: Στο μικροσκόπιο ο ασημένιος τουρισμός

Διοργανώνεται εκδήλωση για την παρουσίαση του καινοτόμου πολύ-εργαλείου και των αποτελεσμάτων του ερευνητικού έργου «Silver Guide».

Την Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023, πραγματοποιείται στο κτήριο «Κωστής Παλαμάς» του Πανεπιστημίου Αθηνών η εκδήλωση παρουσίασης των αποτελεσμάτων του ερευνητικού έργου «Silver Guide».

Η καινοτόμος πλατφόρμα «Silver Guide», που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην ελληνική αγορά, είναι ένα πολυλειτουργικό και εύχρηστο εργαλείο, αποτελούμενο από αλληλοϋποστηριζόμενα υποσυστήματα και εφαρμογές που παρέχουν εξειδικευμένες πληροφορίες, γνώσεις, εκπαίδευση και υπηρεσίες για τον ασημένιο τουρισμό.

→ Κατακόρυφη άνοδος του ασημένιου τουρισμού στην Ελλάδα – Η πλατφόρμα silver guide

Η αξιοποίηση της πλατφόρμας, ως εργαλείο υποστήριξης της τουριστικής βιομηχανίας, των τουριστικών φορέων, των ΟΤΑ αλλά και των μεμονωμένων χρηστών, που δραστηριοποιούνται στον τουριστικό κλάδο, θα οδηγήσει στην προσέλκυση ταξιδιωτών μεγαλύτερης ηλικίας, στην  ποιοτική εξυπηρέτηση τους και στην επιμήκυνση της ελληνικής τουριστικής περιόδου.

Η ανάπτυξη της πλατφόρμας αντανακλά πραγματικά δεδομένα, επιθυμίες, ανάγκες και προσδοκίες ξένων αλλά και Ελλήνων ασημένιων τουριστών, γιατί βασίστηκε σε  εμπεριστατωμένη κοινωνική έρευνα που πραγματοποιήθηκε, για πρώτη φορά στην Ελάδα, από την ομάδα έργου, σε συνεργασία με εξειδικευμένους φορείς του εξωτερικού. Η έρευνα αυτή συγκέντρωσε δεδομένα από πάνω από 1800 ταξιδιώτες μεγαλύτερων ηλικιών.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης και σε συνέχεια της παρουσίασης των καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών που προσφέρονται μέσω της πλατφόρμας «Silver Guide», θα ακολουθήσει συζήτηση με σημαντικούς εκπροσώπους του τουριστικού οικοσυστήματος, για τις δυνατότητες και τους τρόπους αξιοποίησης τους στη λήψη αποφάσεων, στην ευαισθητοποίηση των επαγγελματιών και  στη βελτιστοποίηση των υποδομών και των προοπτικών ανάπτυξης του ανεκμετάλλευτου, αλλά πολλά υποσχόμενου, «Ασημένιου Τουρισμού».

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024