Τελευταία νέα
ΑρχικήΠεριβάλλον1ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Επιμελητηρίου Χαλκιδικής: Βιωσιμότητα και αειφορία στην τουριστική βιομηχανία
Συνέδρια

1ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Επιμελητηρίου Χαλκιδικής: Βιωσιμότητα και αειφορία στην τουριστική βιομηχανία

Anaptijiako Synedrio Xalkidikis

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής πραγματοποιεί συνέδριο με επίκεντρο τα οικονομικά και περιβαλλοντικά ζητήματα της τουριστικής βιομηχανίας, όπως η κλιματική αλλαγή και η ενεργειακή κρίση.

Το 1ο Αναπτυξιακό Συνέδριο του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής ξεκινάει από σήμερα μέχρι και αύριο 6 Σεπτεμβρίου 2023, στο ξενοδοχείο Pomegranate στη Νέα Ποτίδαια Χαλκιδικής.

Η Χαλκιδική, πάρα τη σημαντική ανάπτυξη που παρουσίασε σε όλους τους τομείς της οικονομίας όλα τα προηγούμενα χρόνια, σήμερα έρχεται αντιμέτωπη με πλήθος προβλημάτων, όπως η ενεργειακή κρίση, η έλλειψη υποδομών, ο υπερτουρισμός, κυρίως όμως η κλιματική αλλαγή.

Στο πλαίσιο αυτό, και με γνώμονα την ανάπτυξη με όρους βιωσιμότητας και αειφορίας όπως επιτάσσει πλέον η διεθνής πρακτική, διοργανώνει το Επιμελητήριο Χαλκιδικής το 1ο Αναπτυξιακό Συνέδριο της Χαλκιδικής με στόχο να αναδειχθούν τα πραγματικά προβλήματα του τόπου και να προταθούν εφικτές και εφαρμόσιμες λύσεις.

Στο συνέδριο έχουν προσκληθεί πλήθος εισηγητών, οι οποίοι προέρχονται από την κυβέρνηση, την τοπική αυτοδιοίκηση, την ακαδημαϊκή κοινότητα, κρατικούς και παραγωγικούς φορείς, αλλά και τις επιχειρήσεις.

Την επιστημονική τεκμηρίωση του Συνεδρίου έχει αναλάβει το Αριστοτέλειο Κέντρο Κοινωνικής Έρευνας και Υποστήριξης Λήψης Αποφάσεων (ΑΚΚΕ), της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών σε συνεργασία με το Τμήμα Μηχανολόγων-Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

29/09/2023
28/09/2023
27/09/2023
26/09/2023
25/09/2023
22/09/2023