Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνΤουριστικά ΓραφείαΗ απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών για τις απολύσεις των εργαζομένων του Grecian Travel
Εργαζόμενοι

Η απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών για τις απολύσεις των εργαζομένων του Grecian Travel

Πρόκειται για απολύσεις που δεν στηρίζονταν ουσιαστικά στα επιχειρήματα περί οικονομικών προβλημάτων, αφού την περίοδο εκείνη η συγκεκριμένη εταιρεία, (όπως και όλες οι άλλες του κλάδου) έτυχαν της απόλυτης οικονομικής στήριξης.

Άκυρες και καταχρηστικές κρίθηκαν από το Πρωτοδικείο Αθηνών οι απολύσεις των εργαζομένων του Grecian Travel, στο οποίο κατέφυγαν οι εργαζόμενοι με την στήριξη του ΠΑΣΕΝΤ. Η απόφαση αυτή δικαίωσε τους εργαζόμενους του Grecian Travel, αναγνωρίζοντας τις ευθύνες του ιδιοκτήτη αναφορικά με τις αυθαίρετες και παράνομες απολύσεις που πραγματοποίησε μη καταβάλλοντας τις νόμιμες αποζημιώσεις καθώς και μέρος των δεδουλευμένων.

Σύμφωνα με την απόφαση αυτή κρίνονται άκυρες όλες οι απολύσεις των εργαζομένων, και η εταιρεία υποχρεούται να καταβάλει σε όλους τους απολυμένους μισθούς υπερημερίας, οφειλόμενους μισθούς και αποζημιώσεις.

Πρόκειται για απολύσεις που δεν στηρίζονταν ουσιαστικά στα επιχειρήματα περί οικονομικών προβλημάτων, αφού την περίοδο εκείνη η συγκεκριμένη εταιρεία, (όπως και όλες οι άλλες του κλάδου) έτυχαν της απόλυτης οικονομικής στήριξης μέσω προκαταβολών, προγραμμάτων, απαλλάχθηκαν εξ ολοκλήρου από το εργατικό κόστος κατά την περίοδο της πανδημίας και έλαβαν πολλές κρατικές διευκολύνσεις. Επιπροσθέτως, ο τουρισμός όλη αυτή την περίοδο κινείται ανοδικά και τείνει να φτάσει την χρυσή εποχή του τουρισμού 2019 οπού οι τουριστικές εταιρείες κατέγραψαν ρεκόρ κερδών.

Να σημειώσουμε ότι ο εργοδότης Ντιναπόγιας Παύλος με εξώδικο είχε απειλήσει το σωματείο με αγωγή για προσβολή και συκοφαντική δυσφήμιση αν δεν ανακαλέσει την ανακοίνωση στήριξης στους εργαζομένους και τη βοήθεια και οργάνωση του αγώνα τους για δικαίωση απέναντι στις αυθαιρεσίες του εργοδότη.

Για άλλη μια φορά οι εργαζόμενοι απέδειξαν ότι δεν θα επιτρέψουν να υπάρξουν τέτοιου είδους φαινόμενα στον κλάδο του τουρισμού και με κάθε τρόπο θα αγωνίζονται με το σωματείο για να προστατέψουν και να διασφαλίσουν τα δικαιώματα τους.

«Το σωματείο θα μείνει δίπλα στους εργαζόμενους έως ότου καταβληθούν οι οφειλές και θα συνεχίσουμε να παλεύουμε έως ότου αποκατασταθεί πλήρως η αδικία σε βάρος όλων των συναδέλφων και των οικογενειών τους, που έχουν υποστεί αυτή τη βάναυση συμπεριφορά», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του σωματείου.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

24/05/2024
23/05/2024
22/05/2024
21/05/2024
20/05/2024
17/05/2024