Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΆ. Γκερέκου: Η Μάνη μοναδικός προορισμός στο είδος του
Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού

Ά. Γκερέκου: Η Μάνη μοναδικός προορισμός στο είδος του

Πρωτοβουλίες για την περαιτέρω προβολή και προώθηση της Μάνης ως σημαντικού πολιτιστικού-ιστορικού, προσκυνηματικού και γαστρονομικού προορισμού, όπως η αξιοποίηση των βίντεο του Δήμου από τις διαδικτυακές πλατφόρμες και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του ΕΟΤ.

Τη Μάνη και ειδικότερα την περιοχή του Διρού επισκέφθηκε το Σάββατο 25 και την Κυριακή 26 Ιουνίου η πρόεδρος του ΕΟΤ, κα Άντζελα Γκερέκου, με αφορμή τις εορταστικές εκδηλώσεις για την 196η επέτειο από τη Μάχη του Διρού (24-25 Ιουνίου 1826).

Κατά την επίσκεψή της στην περιοχή, η κα Γκερέκου είχε συναντήσεις με τον δήμαρχο Ανατολικής Μάνης, κ. Πέτρο Ανδρεάκο, παράγοντες της Περιφέρειας Πελοποννήσου, καθώς και εκπροσώπους τοπικών φορέων και συλλόγων. Αντικείμενο των συναντήσεων αυτών ήταν οι πρωτοβουλίες που πρέπει να αναληφθούν για την περαιτέρω προβολή και προώθηση της Μάνης ως σημαντικού πολιτιστικού-ιστορικού, προσκυνηματικού και γαστρονομικού προορισμού, όπως η αξιοποίηση των βίντεο του Δήμου από τις διαδικτυακές πλατφόρμες και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του ΕΟΤ.

Η πρόεδρος του ΕΟΤ δήλωσε πως το εντυπωσιακό δρώμενο της αναπαράστασης της Μάχης του Διρού, που τελείται κάθε χρόνο, μπορεί να αποτελέσει πόλο έλξης χιλιάδων επισκεπτών και συμπλήρωσε ότι η πλούσια ιστορία, οι μοναδικές παραδόσεις, η σπάνια αρχιτεκτονική και η αυθεντική κουζίνα μπορούν να αναδείξουν την ευρύτερη περιοχή της Μάνης σε προορισμό μοναδικό στο είδος του.

Η κα Α. Γκερέκου στο μνημείο των πεσόντων της μάχης του Διρού
Η κα Α. Γκερέκου στο μνημείο των πεσόντων της μάχης του Διρού.

Εκφωνώντας τον πανηγυρικό λόγο για τον εορτασμό της επετείου, η κα Γκερέκου παρουσίασε τη γενικότερη σημασία της νικηφόρας μάχης του Διρού εναντίον των δυνάμεων του Ιμπραήμ και εξήρε τον κεντρικό ρόλο που διαδραμάτισαν σε αυτήν οι γυναίκες της Μάνης. “Δεν έχουμε αναδείξει ακόμη επαρκώς την τεράστια συμβολή των Ελληνίδων στον Εθνικοαπελευθερωτικό Αγώνα. Πέρα από τις εμβληματικές μορφές της Μπουμπουλίνας, της Μαντώς Μαυρογένους, αλλά και των γυναικών του Σουλίου, οφείλουμε να επανασυστήσουμε την πολυεπίπεδη δράση των χιλιάδων ανώνυμων γυναικών της υπαίθρου και των πόλεων, στην εθνική μας Παλιγγενεσία. Και σε αυτήν την προσπάθεια αποκατάστασης του ρόλου των γυναικών στην Επανάσταση, οι γυναίκες του Διρού, οι Μανιάτισσες, θα πρέπει να έχουν προεξέχουσα θέση”, τόνισε χαρακτηριστικά.

Στη φωτό, η πρόεδρος του ΕΟΤ, κα Ά. Γκερέκου, με τον δήμαρχο Ανατολικής Μάνης, κ. Π. Ανδρεάκο (δεξιά) και τον τέως περιφερειάρχη Πελοποννήσου, κ. Π. Τατούλη.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

21/06/2024
20/06/2024
19/06/2024
18/06/2024
17/06/2024
14/06/2024