Τελευταία νέα
HomeΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΑπαράδεκτη η μερική διακοπή λειτουργίας του αρχαιολογικού μουσείου/χώρου Δελφών λένε οι τοπικοί ξενοδόχοι
Πολιτισμός

Απαράδεκτη η μερική διακοπή λειτουργίας του αρχαιολογικού μουσείου/χώρου Δελφών λένε οι τοπικοί ξενοδόχοι

Το Δημοτικό Συμβούλιο Δελφών απαιτεί να μην κλείσει ούτε μια μέρα το Μουσείο και ο Αρχαιολογικός Χώρος Δελφών, ενώ παράλληλα ζητά να δοθεί άμεση λύση από το Υπουργείο Πολιτισμού, ώστε να υπάρχει το απαιτούμενο προσωπικό για την ομαλή λειτουργία τόσο του Μουσείου, όσο και του Αρχαιολογικού Χώρου.

Οι αρχαιολογικοί χώροι και το Μουσείο Δελφών και γενικά οι Δελφοί ως προορισμός, όχι μόνο για όλη την Κεντρική Ελλάδα και για όλη τη χώρα, πρόκειται να διακόψουν τη λειτουργία τους κάθε Τρίτη την προσεχή χειμερινή περίοδο. Θεωρώντας απαράδεκτη την παραπάνω απόφαση της Πολιτείας, το Δημοτικό Συμβούλιο Δελφών εξέδωσε ομόφωνο ψήφισμα διαμαρτυρίας. Ενάντια στην απόφαση αυτή είναι και η Ένωση Ξενοδόχων Δελφών “Φοίβος Απόλλων”.

Το Ψήφισμα αναλυτικά:

“(Απόφαση υπ’αριθμ. 453/03.11.2017)

Το Δημοτικό Συμβούλιο Δελφών εκφράζει την κατηγορηματική του αντίθεση στην Απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού που ανακοινώθηκε σήμερα, 03.11.2017, περί διακοπής λειτουργίας του Μουσείου και του Αρχαιολογικού Χώρου Δελφών κάθε Τρίτη την προσεχή χειμερινή περίοδο, την οποία Απόφαση κρίνει ως απαράδεκτη και εθνικά επιζήμια και για το λόγο αυτόν εκδίδει το παρόν ψήφισμα, με το οποίο, εκφράζοντας το σύνολο των κατοίκων του Δήμου μας:

1. Απαιτούμε να μην κλείσει ούτε μια μέρα το Μουσείο και ο Αρχαιολογικός Χώρος Δελφών.
2. Ζητούμε να δοθεί άμεση λύση από το Υπουργείο Πολιτισμού με κάθε μέσο που μπορεί να εξασφαλιστεί, ώστε να υπάρχει το απαιτούμενο προσωπικό για την ομαλή λειτουργία τόσο του Μουσείου, όσο και του Αρχαιολογικού Χώρου. Πρέπει οπωσδήποτε να ληφθεί πρόνοια, ώστε οι θέσεις αυτές να καλυφθούν και από μόνιμο προσωπικό που επίκειται άλλωστε να προσληφθεί από τον διαγωνισμό, ο οποίος βρίσκεται σε εξέλιξη, έτσι ώστε να αποφευχθούν παρόμοια φαινόμενα υποστελέχωσης στο άμεσο μέλλον.
3. Ως Έλληνες πολίτες και κάτοικοι του Δήμου Δελφών ζητούμε: α) Την παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Προκοπίου Παυλόπουλου και του πρωθυπουργού της χώρας, κ. Αλέξη Τσίπρα για το κορυφαίο αυτό ζήτημα και β) Να κανονιστεί άμεσα συνάντηση αντιπροσωπείας φορέων μας με την υπουργό Πολιτισμού κα Λυδία Κονιόρδου για να δοθεί συγκεκριμένη και άμεση λύση στο πρόβλημα, με τη μεσολάβηση του κ. Ηλία Κωστοποναγιώτου, μοναδικού βουλευτή του νομού μας.
4. Επιφυλασσόμαστε για δυναμικές κινητοποιήσεις και για διεθνή πλέον δημοσιότητα του θέματος, η οποία άλλωστε είναι τώρα αναπόφευκτη εξαιτίας των χειρισμών του υπουργείου.
5. Αποφασίζουμε εις ένδειξη διαμαρτυρίας, την προσεχή Τρίτη 7 Νοεμβρίου (πρώτη μέρα εφαρμογής του νέου μέτρου) να υπάρξει ειρηνική κινητοποίηση και συγκέντρωση φορέων και πολιτών στις 9:00 π.μ. επί της Ε.Ο. Δελφών – Αθήνας, μπροστά στο Μουσείο Δελφών, ενώ την ίδια ημέρα όλες οι Υπηρεσίες του Δήμου Δελφών (πλην παιδικών σταθμών) θα παραμείνουν κλειστές.
6. Το παρόν ψήφισμα να αποσταλεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλο και στον Πρωθυπουργό της χώρας, κ. Αλέξη Τσίπρα, καθώς και στην UNESCO, από την οποία ο Αρχαιολογικός Χώρος Δελφών έχει ενταχθεί στα μνημεία της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς και εποπτεύεται, αλλά και σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης”.

19/07/2024
18/07/2024
17/07/2024
16/07/2024
15/07/2024
12/07/2024