Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΔιοργάνωση του 1ου Φεστιβάλ Τουρισμού το Μάιο στη Θεσσαλονίκη
Φεστιβάλ

Διοργάνωση του 1ου Φεστιβάλ Τουρισμού το Μάιο στη Θεσσαλονίκη

Μια ακόμη κίνηση για την τουριστική ανάταση της Θεσσαλονίκης έρχεται να προστεθεί με πρωτοβουλία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για το 1ο Φεστιβάλ Τουρισμού, που διοργανώνεται στην α΄ προβλήτα στο λιμάνι με τη συνδρομή της ΟΛΘ ΑΕ και της ΔΕΘ-HELEXPO.

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, με στόχο αφενός τη βελτίωση των τουριστικών υπηρεσιών, αφετέρου την προβολή τουριστικών προορισμών από την Ελλάδα και το Εξωτερικό, διοργανώνει από τις 16 έως τις 19 Μαΐου 2013, στη Θεσσαλονίκη, στους χώρους του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης, διεθνή τουριστική έκθεση. Η έκθεση συνδιοργανώνεται με τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ΑΕ (ΔΕΘ ΑΕ), υπό την αιγίδα του Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ Τουρισμού 2013 θα διοργανωθούν σημαντικές πολιτιστικές και γαστρονομικές εκδηλώσεις. Παράλληλα, και με ευθύνη του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, θα αναπτυχθεί πρόγραμμα επιχειρηματικών συναντήσεων (Β2Β) μεταξύ των εκθετών και ενδιαφερομένων επιχειρήσεων τουρισμού για να αναπτυχθούν αμοιβαία επωφελείς συνεργασίες.

Η Διεθνής Τουριστική Έκθεση στοχεύει:

  • Στη στήριξη των επαγγελματιών του τουριστικού κλάδου της ευρύτερης περιοχής
  • Στην προβολή ελκυστικών πακέτων καλοκαιρινών διακοπών και τουρισμού προς τους πολίτες της Θεσσαλονίκης και της Μακεδονίας
  • Στην αύξηση της κινητικότητας στον τομέα του τουρισμού και η αύξηση της επισκεψιμότητας στην πόλη.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κ. Γιάννης Μπουτάρης, διαβεβαίωσε ότι η υποστήριξη του Φεστιβάλ είναι δεδομένη καθώς ο τουρισμός αποτελεί μια από τις βασικές προτεραιότητες του Δήμου. Ακόμη, Επιπλέον, παρουσίασε μια σειρά πρωτοβουλιών της δημοτικής αρχής με σκοπό την προσέλκυση επισκεπτών κυρίως από τη γειτονική Τουρκία.

Ο περιφερειάρχης, κ. Απόστολος Τζιτζικώστας τόνισε ότι “ο τουρισμός είναι ένας από τους βασικούς πυλώνες στήριξης της οικονομίας της πόλης μας αλλά και της ευρύτερης περιοχής” και πρόσθεσε ότι η περιφέρεια Θεσσαλονίκης είναι, ίσως, η μοναδική που μπορεί να υποστηρίξει ποικιλία εναλλακτικών μορφών τουρισμού σε δωδεκάμηνη βάση.

Τέλος, ο πρόεδρος του ΕΕΘ, κ. Μιχάλης Ζορπίδης επεσήμανε ότι σκοπός του φεστιβάλ είναι αφενός η προσέλκυση υψηλού αριθμού επισκεπτών και αφετέρου η παροχή μιας σημαντικής ευκαιρίας για την ανάδειξη των επιχειρήσεων του κλάδου. Σημείωσε ότι επιδιώκεται αύξηση της τουριστικής κίνησης με την παρουσίαση ελκυστικών προγραμμάτων και πακέτων καλοκαιρινών διακοπών στο ευρύ κοινό. Επιπλέον, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη μεγάλη επισκεψιμότητα που παρουσιάζει η Θεσσαλονίκη, καθώς αποτελεί τον υπ’αριθμόν ένα προορισμό σχολείων, με 7.500 μαθητές να έχουν φιλοξενηθεί φέτος στην πόλη, ευχόμενος ο αριθμός αυτός σύντομα να διπλασιαστεί.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024