Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΕλληνική συμμετοχή σε διεθνές τουριστικό συνέδριο στο πλαίσιο του έργου MEDROUTE
Συνέδρια

Ελληνική συμμετοχή σε διεθνές τουριστικό συνέδριο στο πλαίσιο του έργου MEDROUTE

Στο συνέδριο συμμετείχαν εκπρόσωποι των εταίρων του συγκεκριμένου έργου από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, την Εύβοια, την Vibo Valentia της Ιταλίας και το Al-Balqa της Ιορδανίας και στο πλαίσιό του οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τα στρατηγικά τους σχέδια με στόχο την ανάπτυξη του θεματικού τουρισμού σε κάθε περιοχή.

Σε συνέδριο με θέμα: “Συντονισμένες στρατηγικές για την ανάπτυξη και προβολή του θεματικού τουρισμού, μέσω τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών στη Μεσογειακή λεκάνη” που πραγματοποιήθηκε στο Al-Balqa της Ιορδανίας συμμετείχε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Την περιφέρεια εκπροσώπησαν στο συνέδριο ο αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Θεοφάνης Παπάς, καθώς και στελέχη των τμημάτων Τουρισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε στo πλαίσιο του έργου “MEDROUTE”– “Μεσογειακή Διαδρομή για τον Τουρισμό και τον Πολιτισμό” του Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας CBC MED ENPI. Στο συνέδριο συμμετείχαν εκπρόσωποι των εταίρων του συγκεκριμένου έργου από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, την Εύβοια, την Vibo Valentia της Ιταλίας και το Al-Balqa της Ιορδανίας. Στο πλαίσιο του συνεδρίου οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τα στρατηγικά τους σχέδια με στόχο την ανάπτυξη του θεματικού τουρισμού σε κάθε περιοχή, καθώς και τις απόψεις των ειδικών για την προώθηση των εναλλακτικών μορφών τουρισμού.

“Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετέχει ενεργά σε δράσεις, προγράμματα και πρωτοβουλίες για τον τουρισμό και τον πολιτισμό με εξωστρεφή προσανατολισμό, προωθώντας στοχευμένα διεθνείς συνεργασίες και διαύλους επικοινωνίας. Προς αυτή την κατεύθυνση, η Περιφέρειά μας παρουσίασε την αναπτυξιακή στρατηγική της στους τομείς του εναλλακτικού και θεματικού τουρισμού στο διεθνές συνέδριο του έργου MEDROUTE στην Ιορδανία. Αξιοποιούμε κάθε δυνατότητα συνεργασίας και διαλόγου με διεθνείς εταίρους και επενδύουμε στη νέα τουριστική ταυτότητα της Κεντρικής Μακεδονίας, εντός και εκτός των συνόρων. Χαράσσουμε καινούριους δρόμους για τον τουρισμό και τον πολιτισμό της περιοχής μας με στόχο να απευθυνθούμε σε νέες, αναδυόμενες τουριστικές αγορές”, δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας.

Από την πλευρά του ο κ. Παπάς εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εποικοδομητική συνεργασία και τις γόνιμες επαφές που πραγματοποίησε με τους υπόλοιπους εταίρους στο πλαίσιο του συνεδρίου. “Είχαμε την εξαιρετική ευκαιρία να παρουσιάσουμε το στρατηγικό σχέδιο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στους άξονες του τουρισμού και του πολιτισμού και να προβάλουμε τα πολλαπλά συγκριτικά πλεονεκτήματα, το φυσικό και πολιτισμικό πλούτο της περιοχής μας καθώς και τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού που προσφέρουμε, σε ένα διεθνές κοινό. Συνεχίζουμε δυναμικά τις προσπάθειές μας για την προώθηση της παρουσίας της Κεντρικής Μακεδονίας στο εξωτερικό μέσα από τη δικτύωση με όμορους φορείς, με κοινούς στόχους”

Στη φωτογραφία, ο αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Θεοφάνης Παπάς, κατά την ομιλία του στο συνέδριο “Συντονισμένες στρατηγικές για την ανάπτυξη και προβολή του θεματικού τουρισμού, μέσω τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών στη Μεσογειακή λεκάνη”, στο Al-Balqa της Ιορδανίας.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024