Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΗ ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα σε ξενοδοχεία στην Κρήτη
Το πρόβλημα αντιμετωπίζουν πολλά ακόμη ξενοδοχεία και εκτός Κρήτης

Η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα σε ξενοδοχεία στην Κρήτη

Ανεξόφλητες οφειλές προς τη ΔΕΗ ξενοδοχείων στην Κρήτη, οδήγησαν την επιχείρηση να διακόψει την παροχή ρεύματος.

Συνεργεία της ΔΕΗ μετέβησαν σήμερα το πρωί στην περιοχή της Χερσονήσου και διέκοψαν την ηλεκτροδότηση σε δύο μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες πέντε αστέρων της περιοχής. Αιτία αποτέλεσαν οι ανεξόφλητες οφειλές των ξενοδοχείων προς τη ΔΕΗ, ύψους 130.000 και 60.000 ευρώ αντίστοιχα. Έπεται και συνέχεια, καθώς από αύριο κιόλας η ΔΕΗ συνεχίζει με άλλα ξενοδοχεία που δεν πληρώνουν τους λογαριασμούς τους.

Πρόβλημα υπάρχει και σε άλλα ξενοδοχεία, εκτός Κρήτης, καθώς στα τέλη Ιανουαρίου προσέφυγαν ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου ξενοδοχειακές εταιρείες του νησιού, καταγγέλλοντας ότι τους καταλογίστηκε το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών με λανθασμένα τετραγωνικά μέτρα και με λανθασμένες τιμές ζώνης. Οι ιδιοκτήτες των ξενοδοχείων υπέβαλαν αίτηση για τη διόρθωση των λανθασμένων στοιχείων των τετραγωνικών μέτρων και της τιμής ζώνης, που αν και καταχωρήθηκαν αμέσως στους υπολογιστές της ΔΕΗ, δεν ελήφθησαν υπόψη κατά την έκδοση των επομένων λογαριασμών. Κατά συνέπεια, στους νέους λογαριασμούς κλήθηκαν να καταβάλουν για το ΕΕΤΗΔΕ, ποσό το οποίο ήταν αποδειγμένα εσφαλμένο και υπέρογκο.

Οι ξενοδοχειακές εταιρείες ζήτησαν να διαταχθεί ως ασφαλιστικό μέτρο η απαγόρευση της διακοπής της ηλεκτροδότησης των ακινήτων τους και την έκδοση σχετικής προσωρινής διαταγής -αίτημα το οποίο έγινε αποδεκτό από το Δικαστήριο. Συγκεκριμένα εκδόθηκε προσωρινή διαταγή που απαγορεύει τη διακοπή του ρεύματος λόγω μη καταβολής του χαρατσιού, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης. Και ενώ έχει προσδιορισθεί η εκδίκαση στα μέσα Οκτωβρίου, η ΔΕΗ προειδοποιεί τώρα για διακοπές στην ηλεκτροδότηση. Η απειλή αυτή της διακοπής της ηλεκτροδότησης εν μέσω της τουριστικής περιόδου έχει προκαλέσει την έντονη δυσαρέσκεια και αγανάκτηση των επιχειρηματιών, οι οποίοι ζητούν την άμεση παρέμβαση του Εισαγγελέα, ώστε να μη μείνουν οι επιχειρήσεις τους χωρίς ρεύμα και δεδομένου ότι συνεχίζουν να πληρώνουν κανονικά τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024