Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησηςΗ Όλγα Κεφαλογιάννη εγκαινιάζει τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας
Αυθεντικός Μαραθώνιος

Η Όλγα Κεφαλογιάννη εγκαινιάζει τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας

Η υπουργός Τουρισμού κ. Όλγα Κεφαλογιάννη εγκαινίασε τον Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας, τονίζοντας ότι αποτελεί σημείο αναφοράς για την πόλη.

Ο Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας είναι σημείο αναφοράς για την πόλη και αποτελεί πλέον μέρος της πολιτιστικής της κληρονομιάς και της ταυτότητάς της. Αυτό επεσήμανε η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη καλωσορίζοντας τους αθλητές και τις αθλήτριες που θα πάρουν μέρος στον 40ό Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, μιλώντας στα εγκαίνια της «Marathon Expo 2023», που οργάνωσε ο ΣΕΓΑΣ στο Τάε Κβο Ντο. Η υπουργός περιόδευσε στα περίπτερα της έκθεσης που γίνεται με αφορμή τη συμπλήρωση των 40 χρόνων από τον πρώτο Αυθεντικό Μαραθώνιο.

Η Όλγα Κεφαλογιάννη χαρακτήρισε τον Αυθεντικό Μαραθώνιο ως κορυφαίο αθλητικό και πολιτιστικό γεγονός με παγκόσμια απήχηση τονίζοντας ότι η συμμετοχή δεκάδων χιλιάδων αθλητών το καθιστά μια από τις κορυφαίες γιορτές του δρομικού κινήματος. Ο Μαραθώνιος δρόμος, αναδεικνύει τις αξίες της αποφασιστικότητας και της επιμονής, ανέφερε η υπουργός Τουρισμού, αλλά και τη δύναμη της θέλησης, ενάντια στους περιορισμούς που θέτει η φύση στο ανθρώπινο σώμα. Υπογράμμισε ότι παρακινεί και εμπνέει ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να ξεπεράσουν τις δυσκολίες και να καταφέρουν επιτεύγματα που μοιάζουν αδύνατα. Και συνάμα, πρόσθεσε, εκπέμπει ένα οικουμενικό μήνυμα ενότητας και κατανόησης ανάμεσα στους λαούς.

«Είναι ακόμα η διοργάνωση αυτή», είπε η κυρία Κεφαλογιάννη, «μια ευκαιρία για εμάς τους Έλληνες και τις Ελληνίδες, να υποδεχθούμε για λίγες ημέρες αθλητές και επισκέπτες από κάθε γωνιά του πλανήτη. Να συνομιλήσουμε και να μοιραστούμε μαζί τους στιγμές και τις συναρπαστικές εμπειρίες που έχει να προσφέρει αυτή η πόλη με τη μακραίωνη ιστορία». Καταλήγοντας, η υπουργός συνεχάρη τον ΣΕΓΑΣ και όλους τους συντελεστές που αναδεικνύουν την διοργάνωση αυτή μεταξύ των κορυφαίων αθλητικών και πολιτιστικών γεγονότων διεθνώς και ευχήθηκε κάθε επιτυχία σε όλους τους δρομείς, τους κύριους πρεσβευτές του πνεύματος και των αξιών του Αυθεντικού Μαραθώνιου της Αθήνας, που μας τιμούν με τη συμμετοχή τους.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024