Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΟ τουρισμός στην Κίνα ανακάμπτει από τον COVID-19
Ανάκαμψη της Κίνας

Ο τουρισμός στην Κίνα ανακάμπτει από τον COVID-19

Επιτυχία φαίνεται να έχουν τα 10 βελτιωμένα μέτρα που πρόσφατα πήρε η Κίνα και επέτρεψαν στην ανάπτυξη του τουρισμού.

Ο τουρισμός στη Κίνα γνώρισε επιταχυνόμενη ανάκαμψη μετά τη δημοσίευση 10 βελτιστοποιημένων μέτρων στις 7 Δεκεμβρίου για τον καλύτερο συντονισμό των προσπαθειών κατά του κόβιντ με στόχο την οικονομική ανάπτυξη, και την ανάπτυξη του τουρισμού.

Τα δεδομένα από το ταξιδιωτικό γραφείο της Alibaba Fliggy δείχνουν ότι λίγο μετά την κυκλοφορία των 10 βελτιστοποιημένων μέτρων, ο όγκος αναζήτησης σε πραγματικό χρόνο και ο όγκος κρατήσεων αεροπορικών εισιτηρίων εσωτερικού και ξενοδοχείων αυξήθηκαν σημαντικά. Είναι σημαντικό ότι τα τουριστικά αξιοθέατα σε όλη τη χώρα βελτιστοποιούν τα μέτρα πρόληψης της επιδημίας για να εξασφαλίσουν την ασφάλεια των τουριστών.

Η Κίνα εξέδωσε εγκύκλιο αυτή για περαιτέρω βελτιστοποίηση της αντιμετώπισης του COVID-19 και περιλαμβάνει 10 μέτρα πρόληψης και ελέγχου.

Τα μέτρα θεσπίστηκαν με βάση την πιο πρόσφατη επιδημική κατάσταση και μετάλλαξη του ιού για να περιοριστεί η επιδημία με πιο επιστημονικό και στοχευμένο τρόπο, σύμφωνα με την εγκύκλιο του κοινού μηχανισμού πρόληψης και ελέγχου του Κρατικού Συμβουλίου κατά του COVID-19.

Η εγκύκλιος τονίζει ότι τα αρμόδια τμήματα στους διάφορους προορισμούς της Κίνας θα πρέπει να διορθώσουν τις υπεραπλουστευμένες ή ενιαίες προσεγγίσεις και τα υπερβολικά μέτρα πολιτικής, να αντιταχθούν και να περιορίσουν τις άσκοπες διατυπώσεις και τη γραφειοκρατία και να εφαρμόσουν πιστά τα μέτρα πρόληψης και ελέγχου για τη μεγιστοποίηση της προστασίας της ζωής και της υγείας των ανθρώπων και την ελαχιστοποίηση των επιπτώσεις της επιδημίας στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη.

Η εγκύκλιος απαγορεύει την αυθαίρετη επέκταση περιοχών υψηλού κινδύνου και ζητά να οριοθετηθούν οι περιοχές κινδύνου COVID-19 με επιστημονικό και στοχευμένο τρόπο. Προσθέτει ότι οι περιοχές αυτές θα πρέπει να χαρακτηρίζονται από κτίρια, μονάδες, ορόφους και νοικοκυριά, αντί για οικιστικές ενώσεις, κοινότητες και υποσυνοικίες (πόλεις και δήμους).

Ως μέρος των προσπαθειών για βελτιστοποίηση των δοκιμών νουκλεϊκού οξέος, οι άνθρωποι δεν θα υποβάλλονται σε μαζικές δοκιμές σύμφωνα με τις διοικητικές περιοχές και το εύρος και η συχνότητα των δοκιμών θα μειωθούν περαιτέρω, σημειώνει η εγκύκλιος.

Εκτός από οίκους ευγηρίας, ιατρικά ιδρύματα, σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, νηπιαγωγεία και άλλους ειδικούς χώρους, οι άνθρωποι δεν θα απαιτείται πλέον να παρέχουν αρνητικά αποτελέσματα δοκιμών νουκλεϊκού οξέος και να υποβάλλονται σε ελέγχους υγειονομικού κώδικα για πρόσβαση σε δημόσιους χώρους ή ταξίδια σε άλλες περιοχές.

Οι μολυσμένοι θα πρέπει να αντιμετωπίζονται επιστημονικά σύμφωνα με τη φύση της μόλυνσης και τη σοβαρότητα της νόσου, αναφέρει η εγκύκλιος.

Εάν το επιτρέπουν οι συνθήκες του σπιτιού τους, οι ασυμπτωματικοί φορείς και εκείνοι με ήπια συμπτώματα μπορούν να περάσουν σε καραντίνα στο σπίτι, ενώ οι στενές επαφές θα πρέπει να περάσουν πέντε ημέρες κατ’ οίκον καραντίνα.

Τα μέτρα καραντίνας που επιβάλλονται σε περιοχές υψηλού κινδύνου πρέπει να αρθούν εάν δεν αναφερθούν νέα κρούσματα για πέντε συνεχόμενες ημέρες.

Θα πρέπει να διασφαλιστούν οι βασικές ανάγκες των ανθρώπων για αγορά φαρμάκων. Τα φαρμακεία θα πρέπει να λειτουργούν κανονικά και απαγορεύονται τα εσκεμμένα κλεισίματα, σημειώνεται στην εγκύκλιο.

Οι προσπάθειες εμβολιασμού θα πρέπει να ενταθούν στους ηλικιωμένους, με έμφαση στη βελτίωση του ποσοστού εμβολιασμού μεταξύ των ατόμων ηλικίας μεταξύ 60 και 79 ετών. Το ποσοστό εμβολιασμού μεταξύ των ατόμων ηλικίας 80 ετών και άνω θα πρέπει επίσης να επιταχυνθεί. Οι υπηρεσίες εμβολιασμού θα βελτιστοποιηθούν με τη δημιουργία ειδικών καναλιών και προσωρινών χώρων εμβολιασμού και με την ανάπτυξη κινητών οχημάτων εμβολιασμού, σύμφωνα με την εγκύκλιο.

Τα ιατρικά ιδρύματα πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και οι οικογενειακοί γιατροί θα πρέπει να παρέχουν στοχευμένες υπηρεσίες σε βασικές ομάδες με βάση την κατάσταση της υγείας των ηλικιωμένων, σύμφωνα με την εγκύκλιο.

Η ομαλή λειτουργία της κοινωνίας και των βασικών ιατρικών υπηρεσιών πρέπει να συνεχιστεί, αναφέρει η εγκύκλιος, προσθέτοντας ότι οι περιοχές μη υψηλού κινδύνου δεν θα επιβάλλουν ταξιδιωτικούς περιορισμούς ούτε θα αναστέλλουν την λειτουργία των επιχειρήσεων.

Ιδιαίτερη προσοχή και υπηρεσίες ψυχολογικής συμβουλευτικής θα πρέπει να δίνονται σε όσους βρίσκονται σε καραντίνα, ασθενείς και εργαζόμενους πρώτης γραμμής, αναφέρει η εγκύκλιος.

Τα σχολεία που δεν αναφέρουν κρούσματα COVID-19 θα πρέπει να λειτουργούν κανονικά και αυτά που πλήττονται από την επιδημία θα πρέπει να προσδιορίζουν επακριβώς τις περιοχές κινδύνου και να διασφαλίζουν την κανονική λειτουργία σε περιοχές που δεν έχουν προσβληθεί, προσθέτει.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024