Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΚύπροςΑναστάτωση στην Κυπριακή βουλή για την Hermes
Κύπρος

Αναστάτωση στην Κυπριακή βουλή για την Hermes

O Υπουργός Οικονομικών της Κύπρου κ. Κωνσταντίνος Πετρίδης καλεί τα κόμματα της χώρας να τοποθετηθούν για την συμφωνία με την την συμφωνία με την Hermes.

Μεγάλη αναστάτωση έχει προκύψει στην Κύπρο για την συμφωνία με την Hermes που διαχειρίζεται τα αεροδρόμια της χώρας με τον υπουργό Οικονομικών κ. Κωνσταντίνο Πετρίδη να καλεί  τα πολιτικά κόμματα να τοποθετηθούν για το αν θα πρέπει να προχωρήσουν τα κίνητρα ή είναι παράνομα, πάντα σε συνεννόηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και με τις οδηγίες του .

Ο κ. Πετρίδης απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για την αντίδραση του Προέδρου της Δημοκρατίας στην απόφαση του Υπουργείου να τερματίσει τις διαπραγματεύσεις με την Hermes για τη διαχείριση των αεροδρομίων και κατά πόσο υπάρχουν σκέψεις για συνέχιση των διαπραγματεύσεων, τονίζοντας τα παρακάτω.

Οι προσπάθειες της Κυβέρνησης όσον αφορά στον τουρισμό, οι οποίες έχουν αποδώσει αυτά που έχουν αποδώσει, να βλέπουμε την απόλυτη επιτυχία προγραμμάτων, να προσπαθούμε να τα βελτιώσουμε για να προσφέρουμε σε ένα σημαντικό κομμάτι και μετά να παρουσιαζόμαστε και να λοιδορούμαστε με στημένα σόου στη Βουλή και να παρουσιαζόμαστε ως διεφθαρμένοι, δεν είναι ανεκτό”, τόνισε.

Δεν μπορούν να στήνονται τέτοια σόου στη Βουλή για σκοπούς μικροπολιτικής εκμετάλλευσης, να λοιδορούνται και να στιγματίζονται άνθρωποι με λανθασμένα και ατεκμηρίωτα στοιχεία. Εμείς θα σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων ακόμη μία φορά”, συμπλήρωσε.

Σε ερώτηση τέλος για την πρόταση από πλευράς του ΑΚΕΛ για φορολόγηση των υπερκερδών των εταιρειών ενέργειας κατά 90%, ο Υπουργός Οικονομικών απάντησε πως δεν έχει ενημερωθεί σχετικά και αναμένει να δει την πρόταση, προσθέτοντας πως η Κυβέρνηση δρομολογεί με σοβαρό τρόπο και κατόπιν μελέτης σχετική νομοθεσία που είναι κοντά στην ολοκλήρωσή της.

Θα γίνουμε γνώστες στη Βουλή και αν έχουμε οποιεσδήποτε παρατηρήσεις θα τις θέσουμε ενώπιον του κοινοβουλευτικού σώματος”, κατέληξε.

Εκδότης - Αρχισυντάκης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
29/09/2023
28/09/2023
27/09/2023
26/09/2023
25/09/2023
22/09/2023