Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΚύπροςΚλειστά παραμένουν την χειμερινή περίοδο αρκετά ξενοδοχεία της Κύπρου

Κλειστά παραμένουν την χειμερινή περίοδο αρκετά ξενοδοχεία της Κύπρου

Με μικρό αριθμό διανυκτερεύσεων ξεκινά η χειμερινή τουριστική περίοδος της Κύπρου ενώ οι κρατήσεις για τους επόμενους μήνες παρουσιάζονται μειωμένες σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Σύμφωνα με δηλώσεις […]

Με μικρό αριθμό διανυκτερεύσεων ξεκινά η χειμερινή τουριστική περίοδος της Κύπρου ενώ οι κρατήσεις για τους επόμενους μήνες παρουσιάζονται<...> μειωμένες σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Κώστα Παπαχαραλάμπους από τον Φορέα Τουριστικής Προβολής της Λάρνακας σε Κυπριακή εφημερίδα “Στην Λάρνακα, αυτό το χειμώνα θα είναι κλειστές και μονάδες που πέρσι ήταν ανοικτές, λόγω της μειωμένης κίνησης και των κρατήσεων, που δεν τους επιτρέπει ούτε τα λειτουργικά τους έξοδα να καλύψουν. Μειωμένη κίνηση δείχνουν οι ενδείξεις και για τη νέα τουριστική περίοδο, επειδή το τουριστικό πακέτο για την Κύπρο παρουσιάζεται ακριβό.”

Στη Λάρνακα, το μεγάλο πρόβλημα, σύμφωνα με τον κ. Παπαχαραλάμπους, το έχουν οι μικρές τουριστικές μονάδες και προπάντων οι μονάδες χαμηλής κατηγορίας και τα τουριστικά διαμερίσματα. Το πρόβλημα είναι τόσο μεγάλο, που αρκετές από τις μονάδες αυτές αντιμετωπίζουν άμεσο πρόβλημα βιωσιμότητας και υπάρχει το ενδεχόμενο να σταματήσουν τη λειτουργία τους.

Η Λάρνακα είναι απούσα από τα προγράμματα των μεγάλων βρετανικών tour operators για το ερχόμενο καλοκαίρι, σύμφωνα με τα μηνύματα της World Travel Market, κυρίως γιατί δεν διαθέτει τεράστιο αριθμό τουριστικών κλινών αλλά ούτε και έργα υποδομής, τα οποία θα προσελκύσουν ποιοτικό τουρισμό. Οι ξενοδόχοι, σε πρόσφατη έκτακτη συνέλευσή τους, έθεσαν και πάλι το θέμα των έργων που απαιτούνται για την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος, όπως είναι η ίδρυση καζίνου, η προώθηση αθλητικού και συνεδριακού τουρισμού, η αναβάθμιση της μαρίνας κ.ά.

Στο μεταξύ, απογοητευτικές παρουσιάζονται και οι προοπτικές των κρατήσεων στην Αγία Νάπα και τον Πρωταρά εν όψει της νέας τουριστικής περιόδου. Πέρα από τη μείωση στις κρατήσεις στα ξενοδοχειακά συγκροτήματα, μείωση υπάρχει και στο συνολικό αριθμό των προγραμματισμένων ναυλωμένων πτήσεων προς την Κύπρο, καθώς και στις προκρατήσεις θέσεων σε αεροπορικές εταιρίες.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024