Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΚύπροςΤουριστική αστυνομία πρέπει να αποκτήσει η Κύπρος

Τουριστική αστυνομία πρέπει να αποκτήσει η Κύπρος

Ως λύση στην έξαρση των κρουσμάτων σεξουαλικής παρενόχλησης και σεξουαλικής βίας εναντίον τουριστριών, που έχουν τον τελευταίο καιρό σημειωθεί στην Κύπρο, προτείνει τη δημιουργία τουριστικής αστυνομίας ο βουλευτής του ΔΗΣΥ, […]

Ως λύση στην έξαρση των κρουσμάτων σεξουαλικής παρενόχλησης και σεξουαλικής βίας εναντίον τουριστριών, που έχουν τον τελευταίο καιρό σημειωθεί<...> στην Κύπρο, προτείνει τη δημιουργία τουριστικής αστυνομίας ο βουλευτής του ΔΗΣΥ, Νίκος Τορναρίτης.

Όπως αναφέρουν τοπικά δημοσιεύματα τα τελευταία κρούσματα βίας εναντίον τουριστριών είχαν ως αποτέλεσμα να πληγεί η ποιότητα του τουρισμού, που προσφέρει η Κύπρος. Ξένα πρακτορεία ειδήσεων παρακολουθούν αυτού του είδους τα εγκλήματα και προβάλλουν πλέον κακή εικόνα για την Κύπρο. Αυτό έχει αρνητικό αποτέλεσμα, όπως επισημαίνει ο βουλευτής, στην οικονομία, αφού ο τουρισμός είναι ένας από τους βασικότερους οικονομικούς πόρους στην Κύπρο.

Ο κ. Τορναρίτης υπογραμμίζει ότι σκοπός της τουριστικής αστυνομίας θα είναι η ενημέρωση, η πρόληψη και η καταπολέμηση οποιουδήποτε εγκλήματος, που έχει σχέση με τουρίστες σε τουριστικά θέρετρα.

Σύμφωνα με τον κ. Τορναρίτη, η δημιουργία τουριστικής αστυνομίας θα έχει ως αποτέλεσμα την αποφυγή εγκλημάτων και αδικημάτων εναντίον τουριστών. Καθιστά, επίσης, σαφές ότι για την προσέλκυση τουρισμού υψηλής στάθμης, απαιτείται η παροχή υπηρεσιών ανάλογου επιπέδου, καθώς και η προστασία του δικαιώματος του ανθρώπου για αναψυχή, γι` αυτό και είναι απαραίτητη η σωστή αστυνόμευση με το ανάλογο προσωπικό.

Με βάση τα ελληνικά και ξένα πρότυπα, όπως αναφέρει ο κ. Τορναρίτης, η Τουριστική Αστυνομία:

  • Ελέγχει ξενοδοχεία, τουριστικά γραφεία, εστιατόρια, καταστήματα ειδών λαϊκής τέχνης, επιχειρήσεις, που ενοικιάζουν διαμερίσματα, αυτοκίνητα, μικροπωλητές, καθώς και άλλη επιχείρηση, που εξυπηρετεί τουρίστες.
  • Επιβλέπει χώρους με πολιτιστικό και ιστορικό ενδιαφέρον.
  • Εποπτεύει χώρους, οι οποίοι θεωρούνται υψηλής επικινδυνότητας για διάπραξη εγκλημάτων.
  • Έχει υπό έλεγχο όλους όσοι ασχολούνται με την εξυπηρέτηση των τουριστών, όπως ξεναγούς, διερμηνείς και οδηγούς ταξί.
  • Επιθεωρεί, για σκοπούς τάξης και καθαριότητας, τα τουριστικά θέρετρα και κάνει αναφορές για λήψη μέτρων, όπου χρειάζεται.
  • Υποβάλλει προτάσεις για έκδοση νομοθετικών και διοικητικών πράξεων και γενικά για ζητήματα, που έχουν σχέση με τον τουρισμό.
  • Παρέχει στους τουρίστες κάθε δυνατή εξυπηρέτηση και πληροφορία.
  • Στελεχώνεται με εξειδικευμένο και γλωσσομαθές προσωπικό για καλύτερη εξυπηρέτηση των τουριστών.
Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024