Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΛιτό φέτος το 6ο Μεσαιωνικό Φεστιβάλ νήσου Ρόδου λόγω έλλειψης επιχορήγησης
Οι εκδηλώσεις γίνονται 24-30 Ιουνίου, 1 Ιουλίου 2012

Λιτό φέτος το 6ο Μεσαιωνικό Φεστιβάλ νήσου Ρόδου λόγω έλλειψης επιχορήγησης

Το Μεσαιωνικό Ρόδο ανήγγειλε το πρόγραμμα εκδηλώσεών του στη Ρόδο, ενώ ενδιαφέρον προβολής επέδειξε και aβρετανική εταιρεία παραγωγής, η οποία και θα γυρίσει ντοκιμαντέρ για το National Geographic Channel με θέμα τους Δράκους του Δυτικού Κόσμου, με ειδική αναφορά στο Δράκο της Ρόδου.

Το “Μεσαιωνικό Ρόδο” δεν ανήγγειλε νωρίτερα κάποιο πρόγραμμα εκδηλώσεων, αναμένοντας όμως, σε μία ύστατη προσπάθεια διάσωσης της διοργάνωσης, την πιθανή έγκριση επιχορήγησης από το πρόγραμμα Ιnterreg, στο οποίο έχει καταθέσει πρόταση.

Μετά όμως από αλλεπάλληλα μηνύματα των φίλων του Μεσαιωνικού Φεστιβάλ, από Ελλάδα και εξωτερικό, που εξέφραζαν την απογοήτευση τους σε περίπτωση που δεν πραγματοποιηθει, ο σύλλογος αποφάσισε και φέτος να συνεχίσει τη δράση του με λιτό, αλλά συναρπαστικό περιεχόμενο, καθώς δεν υπάρχει καμία επιχορήγηση αυτή τη χρονιά για το φεστιβάλ.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει το Σάββατο, 16 Ιουνίου τη Γιορτή του Κάστρου της Μονολίθου, μία βραδιά με παραμύθια και ζωντανή μουσική εποχής, κάτω από το επιβλητικό κάστρο. Ακολουθεί το Ομαδικό Παιχνίδι της Αναζήτησης του Θρυλικού Δράκου της Ρόδου στις 24 Ιουνίου, το οποίο περιλαμβάνει θεατροποιημένες σκηνές με σκηνικά και κοστούμια εποχής. Οι συμμετοχές φέτος διπλασιάστηκαν και έκλεισαν μόλις λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση της πρόσκλησης συμμετοχής, καθώς κάθε χρόνο το παιχνίδι αυτό σημειώνει μεγάλη επιτυχία και προκαλεί μεγάλο ενθουσιασμό σε όλους τους παίκτες. Το παιχνίδι θα κλείσει με τη μεσαιωνική πομπή, που θα διέλθει τους δρόμους της παλιάς πόλης και θα συνοδεύσει το νικητή μέχρι την πλατεία Μουσείου όπου θα πραγματοποιηθεί και η Τελετή του Χρισμού του σε Ιππότη de Gozon, από το Μεγάλο Μάγιστρο του παιχνιδιού.

Το πρόγραμμα θα συνεχίσει το επόμενο Σαββατοκύριακο, 30 Ιουνίου και 1 Ιουλίου με τη Μυστηριακή Βραδινή Περιπλάνηση στο Μεσαίωνα, που περιλαμβάνει εξερευνήσεις σε στοές, ξιφομαχίες, ζωντανή μουσική εποχής, δραστηριότητες και παιχνίδια.

Ο Δράκος της Ρόδου και το Μεσαιωνικό Φεστιβάλ στο National Geographic Channel
Σημαντικό γεγονός θεωρούν οι διοργανωτές το ότι επικοινώνησε με το “Μεσαιωνικό Ρόδο” η εταιρεία παραγωγής από το Λονδίνο, η οποία και θα γυρίσει ντοκιμαντέρ για το National Geographic Channel με θέμα τους Δράκους του Δυτικού Κόσμου, όπου θα γίνει ειδική αναφορά στο Δράκο της Ρόδου.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024