Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΝέες παραχωρήσεις από την Aegean για να εγκριθεί η συμφωνία με την Olympic Air
Αεροπορικές

Νέες παραχωρήσεις από την Aegean για να εγκριθεί η συμφωνία με την Olympic Air

Νέες παραχωρήσεις έκανε η Aegean Airlines στις Βρυξέλλες για να εξασφαλίσει την έγκριση των ρυθμιστικών αρχών και να απορροφήσει την Olympic Air.

Πρόκειται για τη δεύτερη απόπειρα της ζημιογόνας Aegean να αποκτήσει την Olympic. Το ντηλ, η αξία του οποίου εκτιμάται στα 72 εκατ. ευρώ, είναι καθοριστικό για την επιβίωση της Aegean που χάνει επιβάτες εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η Aegean υπέβαλε την Πέμπτη νέες προτάσεις στην Κομισιόν, σύμφωνα με στοιχεία που αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η αρμόδια αρχή ανταγωνισμού της ΕΕ δεν έδωσε περαιτέρω λεπτομέρειες, σύμφωνα με την πάγια πρακτική της.

Η Aegean προσφέρθηκε το Μάρτιο να ρίξει τις τιμές της σε κάποια δρομολόγια εσωτερικού. Η κίνηση αυτή δεν στάθηκε, ωστόσο, αρκετή για να σταματήσει η Κομισιόν να ερευνά την υπόθεση. Οι Βρυξέλλες ανησυχούν ότι ο νέος αερομεταφορέας θα έχει μονοπωλιακή ή πολύ ισχυρή θέση σε κάποια δρομολόγια.

Η Κομισιόν έχει παρατείνει την προθεσμία για λήψη οριστικής απόφασης από τις 25 Σεπτεμβρίου στις 16 Οκτωβρίου. Οι Βρυξέλλες έχουν ήδη μπλοκάρει μία φορά τη σχεδιαζόμενη εξαγορά της Oλυμπιακής από την Aegean, το 2011.

Η Κομισιόν είχε τότε επικαλεστεί το μονοπώλιο που θα δημιουργούσε μία τέτοια κίνηση στην ελληνική αγορά.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024