Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠαρεμβάσεις εξωραϊσμού στο λιμάνι της Σούδας, ενόψει της άφιξης του πρώτου κρουαζιερόπλοιου
Αυτοψία Μ. Σκουλάκη στoν πολυχρηστικό λιμένα

Παρεμβάσεις εξωραϊσμού στο λιμάνι της Σούδας, ενόψει της άφιξης του πρώτου κρουαζιερόπλοιου

Το λιμάνι της Σούδας, μετά τις εργασίες εξωραϊσμού και συντήρησης, παρουσιάζει μία καλύτερη εικόνα, ενώ σημαντικό είναι το έργο της δημιουργίας του μικρού σταθμού υποδοχής των επιβατών.

Την ικανοποίησή του για τις παρεμβάσεις εξωραϊσμού των χώρων στο λιμάνι της Σούδας, ενόψει της άφιξης του πρώτου κρουαζιερόπλοιου, σήμερα Παρασκευή 4 Μαΐου 2012, με 3.500 επιβάτες, εξέφρασε ο δήμαρχος Χανίων, κ. Μανώλης Σκουλάκης, κατά την επίσκεψή του χθες, στον πολυχρηστικό λιμένα της Σούδας, συνοδευόμενος από τη δημοτική σύμβουλο, εντεταλμένη σε θέματα Τουρισμού, κα Μαρία Κοκκινάκη.

“Η αισθητική εικόνα του λιμένα, την οποία θα αντικρύσουν οι επισκέπτες έχει βελτιωθεί σημαντικά συγκριτικά με πέρυσι”, δήλωσε μιλώντας στους δημοσιογράφους ο δήμαρχος Χανίων, ο οποίος είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί αναλυτικά από τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Ν. Χανίων, κ. Γιώργο Πρωϊμάκη, και τον λιμενάρχη Χανίων, κ. Αντώνη Δασκαλάκη, για τα έργα που ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη ή  προγραμματίζονται στην περιοχή.

Ο κ. Σκουλάκης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις εργασίες επέκτασης του μικρού σταθμού υποδοχής επιβατών, οι οποίες προχωρούν με ικανοποιητικό ρυθμό και σύντομα αναμένεται η ολοκλήρωσή τους. “Είμαστε σαφώς καλύτεροι από πέρυσι και θα γίνουμε ακόμα καλύτεροι όταν παραδοθεί ο προσωρινός χώρος υποδοχής των επιβατών”, τόνισε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος.

Επίσης, εξέφρασε την εκτίμηση ότι τις επόμενες ημέρες, μετά και την συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής, θα δοθεί λύση στο θέμα της απομάκρυνσης των ημιβυθισμένων ή παροπλισμένων πλοιαρίων, τα οποία δημιουργούν μία αρνητική εικόνα στην περιοχή.

“Για την υποδοχή του πρώτου κρουαζιερόπλοιου, τα συνεργεία του Δήμου Χανίων με τη συνεργασία του εργολάβου καθαριότητας καθώς και τα συνεργεία της ΚΥΔΕΠ και του Λιμενικού Ταμείου, εργάστηκαν πυρετωδώς, ώστε να είμαστε καθ’όλα έτοιμοι” επεσήμανε ακόμη ο δήμαρχος Χανίων, επαναλαμβάνοντας για μία ακόμη  φορά το στόχο της Δημοτικής Αρχής για την καθιέρωση του λιμανιού της Σούδας σε σταθμό κρουαζιέρας (λιμάνι εκκίνησης και κατάληξης.

“Το πολυχρηστικό λιμάνι της Σούδας, μετά τις εργασίες εξωραϊσμού και συντήρησης, παρουσιάζει μία καλύτερη εικόνα” επεσήμανε από την πλευρά του ο κ. Πρωϊμάκης, ο οποίος χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντικό έργο τη δημιουργία του μικρού –πλήρως ωστόσο εξοπλισμένου- σταθμού υποδοχής των επιβατών, έως ότου αναγερθεί ο μόνιμος σταθμός στην προβλήτα “Αδρίας”, η οποία, όπως πρόσθεσε, μετά την επέκτασή της κατά 160 μέτρα, θα μπορεί να δέχεται και δύο κρουαζιερόπλοια μαζί.

Σημειώνεται ότι σήμερα Παρασκευή, και ώρα 6.30 το πρωί κατέπλευσε στο λιμάνι της Σούδας το κρουαζιερόπλοιο “Navigator of the seas”, με 3.209 επιβάτες και 1.217 άτομα πλήρωμα. Το πλοίο παρέμεινε στη Σούδα έως τις 3:30 το μεσημέρι. Κατά την άφιξή του, ο Δήμος Χανίων προγραμμάτισε τελετή υποδοχής με κρητικούς παραδοσιακούς χορούς από τον παραδοσιακό σύλλογο “Οι Βιγλάτορες”.

Κατά την υποδοχή του κρουαζιερόπλοιου διανεμήθηκε από τους εθελοντές του Γραφείου Τουρισμού στους επισκέπτες πληροφοριακό και τουριστικό υλικό στα περίπτερα Τουριστικής Πληροφόρησης Δήμου Χανίων, που λειτούργησαν στο Λιμάνι της Σούδας και την Πλατεία της Δημοτικής Αγοράς. Τέλος, προσφέρθηκε μικρό κέρασμα με παραδοσιακά κρητικά προϊόντα από τα  μέλη του Συλλόγου Καταστηματαρχών Ενετικού Λιμένα Χανίων.

Στη φωτογραφία, στιγμιότυπο από την κρητική υποδοχή στους επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου “Navigator of the seas”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024