Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΠολιτισμός – γαστρονομία της Αττικής οι πόλοι προσέλκυσης της κινεζικής τουριστικής αγοράς
Προώθηση προορισμού

Πολιτισμός – γαστρονομία της Αττικής οι πόλοι προσέλκυσης της κινεζικής τουριστικής αγοράς

Ομάδα 8 δημοσιογράφων από σημαντικά ΜΜΕ της Κίνας φιλοξενήθηκαν στην Αττική και γνώρισαν από κοντά την πολιτιστική της κληρονομιά, αλλά και την πολυδιάστατη γαστρονομική σκηνή της Αττικής.

Στο πλαίσιο του Στρατηγικού Σχεδίου Δράσης για την Τουριστική Προβολή της, η Περιφέρεια Αττικής υπό τον συντονισμό της Διεύθυνσης Τουρισμού και του εντεταλμένου περιφερειακού συμβούλου Τουρισμού, κ. Θεόδωρου Κουτσογιαννόπουλου, διοργάνωσε νέο ταξίδι εξοικείωσης ξένων δημοσιογράφων. Το press trip με τίτλο “ClassicalAthens: A Trilogy of Culture, Gastronomy and Wine” πραγματοποιήθηκε από 23 έως 27 Σεπτεμβρίου 2019 με την πολύτιμη συνδρομή της Υπηρεσίας Εξωτερικού του ΕΟΤ Κίνας και της Ελληνικής Πρεσβείας στο Πεκίνο.

Με αφορμή την επίσκεψη των δημοσιογράφων, ο περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης δήλωσε: “Με τον λαό της Κίνας μάς συνδέουν διαχρονικά κοινοί δεσμοί φιλίας. Πρόκειται για δύο χώρες με πλούσια ιστορία και παράδοση. Οι προοπτικές συνεργασίας είναι μεγάλες σε τομείς όπως ο πολιτισμός, ο τουρισμός υγείας και ευεξίας, η εκπαίδευση και ο αθλητισμός. Χαιρόμαστε που εκπρόσωποι των κινεζικών ΜΜΕ είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν την Αττική και να δουν από κοντά τις ομορφιές της. Θα συνεχίσουμε προς την ίδια κατεύθυνση, ενισχύοντας την εξωστρέφειά μας”.

Ομάδα 8 δημοσιογράφων από σημαντικά ΜΜΕ της Κίνας φιλοξενήθηκαν στην Αττική και γνώρισαν από κοντά τους “θησαυρούς” της πολιτιστικής κληρονομιάς, αλλά και την πολυδιάστατη γαστρονομική σκηνή της Αττικής, σε ένα ταξίδι που τους πρόσφερε απλόχερα συγκινήσεις και ξεχωριστές εμπειρίες. Οι συμμετέχοντες σε αυτό το presstrip εκπροσώπησαν μεγάλα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα της Κίνας, new media, social media και blogs που ειδικεύονται στον τουρισμό, τον οίνο και τη γαστρονομία.

Μέσα από τις οργανωμένες επισκέψεις και ξεναγήσεις στον βράχο της Ακρόπολης, στην Αρχαία Αγορά και στην Πνύκα, οι Κινέζοι δημοσιογράφοι γνώρισαν από κοντά αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία παγκοσμίου φήμης και σπάνιας ομορφιάς, ενώ εντυπωσιασμένοι έμειναν από τα μουσεία της πρωτεύουσας που επισκέφθηκαν. Ο Ναός του Ποσειδώνα στο Σούνιο ενθουσίασε τους ξένους δημοσιογράφους και bloggers τουρισμού, οι οποίοι απόλαυσαν τη βόλτα σε παρακείμενη παραλία και βούτηξαν στα νερά του Σαρωνικού.

Στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα “Σταύρος Νιάρχος”, οι συμμετέχοντες ήρθαν σε επαφή με το σύγχρονο πρόσωπο του πολιτισμού της Αττικής, ενώ είχαν επίσης την ευκαιρία να γνωρίσουν τις δυνατότητες που προσφέρει η Αττική σε αγορές, από τοπικά προϊόντα μέχρι διάσημους οίκους μόδας.

Η μοναδική γαστρονομία και ο οίνος της Αττικής ήταν πραγματική αποκάλυψη για τους φιλοξενούμενους της Περιφέρειας Αττικής. Από βραβευμένα εστιατόρια finedining σε μαγευτικές τοποθεσίες μέχρι streetfood στο πολυσύχναστο Μοναστηράκι με τον ξεχωριστό ρυθμό και τα καθημερινά happenings, η γαστρονομική σκηνή της Αττικής πραγματικά ενθουσίασε τους Κινέζους δημοσιογράφους.

Σε γνωστό οινοποιείο στο Μαρκόπουλο Μεσογαίας, δοκίμασαν βραβευμένες ετικέτες κρασιού και έμαθαν τα πάντα για το Σαββατιανό, τον “βασιλιά” του αττικού αμπελώνα.   

Σε ειδική παρουσίαση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου 2019 σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Τουρισμού της Περιφέρειας Αττικής, κα Αθηνά Κολυβά, καλωσόρισε την ομάδα των ξένων δημοσιογράφων, ενώ τα στελέχη της Διεύθυνσης Τουρισμού ανέπτυξαν το γεωγραφικό και θεματικό χαρτοφυλάκιο της Αττικής και τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα των επιμέρους προορισμών της για ολιγοήμερες αποδράσεις, κάθε εποχή του χρόνου.

Εκδότης - Αρχισυντάκης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

31/03/2023
30/03/2023
29/03/2023
28/03/2023
27/03/2023