Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΣημαντικές συμφωνίες της Ρόδου με Τούρκους τουριστικούς πράκτορες στην EMITT
Εκθέσεις

Σημαντικές συμφωνίες της Ρόδου με Τούρκους τουριστικούς πράκτορες στην EMITT

Στη διεθνή τουριστική έκθεση της Κωνσταντινούπολης EMITT, μία από τις πέντε μεγαλύτερες τουριστικές εκθέσεις του κόσμου, συμμετείχε ο Δήμος Ρόδου μέσω του ΠΡΟΤΟΥΡ. Στην έκθεση επιβεβαιώθηκε η συνεργασία της Borajet με τη Ρόδο για τη σύνδεση το 2015 μεταξύ Ρόδου και Κωνσταντινούπολης με τρεις πτήσεις εβδομαδιαίως.

Σειρά επαφών, συνεργασιών και εποικοδομητικών συναντήσεων, για την προβολή της Ρόδου στην Τουρκία και το νέο άνοιγμα στην τουριστική αγορά της γείτονος χώρας, είχε σήμερα ο δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος, στην Κωνσταντινούπολη, στο πλαίσιο της ιδιαιτέρως σημαντικής γα το νησί της Ρόδου, Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού, EMITT, που φέτος διεξάγεται από τις 22-25 Ιανουαρίου 2015.

Στη διεθνή τουριστική έκθεση της Κωνσταντινούπολης, η οποία συγκαταλέγεται στις πέντε μεγαλύτερες τουριστικές εκθέσεις του κόσμου και τελεί υπό την αιγίδα του οργανισμού ΙΤΕ (International Tourist Exhibitions) που εδρεύει στη Βρετανία, συμμετείχε ο Δήμος Ρόδου μέσω του ΠΡΟΤΟΥΡ. Η έκθεση διεξάγεται κάθε χρόνο από το 1997 στην Κωνσταντινούπολη, με πάνω από 4.000 εκθέτες, 60.000 επαγγελματίες του τουρισμού και περισσότερους από 100.000 επισκέπτες από 60 χώρες.

Ο κ. Χατζηδιάκος, που μετέβη χθες στην Κωνσταντινούπολη, συνοδευόμενος από τον γενικό διευθυντή του ΠΡΟΤΟΥΡ κ. Μπάμπη Παλογιαννίδη, συναντήθηκε με το δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης, ο οποίος επισκέφθηκε το περίπτερο της Ρόδου, καθώς και με τουριστικούς πράκτορες πόλεων που βρίσκονται στα παράλια της χώρας.

Κατά τη συνάντηση του δημάρχου με τους εκπροσώπους της αεροπορικής εταιρείας Borajet, επιβεβαιώθηκε η συνεργασία για το 2015 μεταξύ Ρόδου και Κωνσταντινούπολης με τρεις πτήσεις εβδομαδιαίως. Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι ξεκίνησε η απευθείας σύνδεση της Ρόδου με την Κωνσταντινούπολη. Παράλληλα διερευνήθηκε η προοπτική για σύνδεση της Ρόδου με την Αττάλεια.

Στο πλαίσιο των εργασιών της έκθεσης, ο δήμαρχος μαζί με τον ξενοδόχο κ. Άρη Σουλούνια, είχαν διαδοχικές συναντήσεις με τους εκπροσώπους των τριών μεγαλυτέρων τουριστικών πρακτορείων της Τουρκίας, Mika Tours, Anny Tours και Jolly Tours, που προωθούν τουρίστες από ένα δίκτυο 1500 τουριστικών πρακτορείων της Τουρκίας, από Φετιγέ, Αττάλεια και Κωνσταντινούπολη προς τη Ρόδο και άλλα νησιά της Δωδεκανήσου, είτε αεροπορικά είτε μέσω θαλάσσιου τουρισμού. Προωθούν επίσης στα ελληνικά νησιά, μέσω των πρακτορείων τους και τουρίστες από Ρωσία και Γερμανία.

Σύμφωνα δε με δηλώσεις ενός εξ αυτών “η Ρόδος και τα νησιά είναι στην κορυφή των προτιμήσεων όχι μόνον των Τούρκων τουριστών αλλά Ρώσων και Γερμανών επισκεπτών. Μοναδικό πρόβλημα αποτελεί το γεγονός ότι δεν έχει προχωρήσει περαιτέρω η απλούστευση της διαδικασίας έκδοσης βίζας”. Και τόνισε χαρακτηριστικά: “Αν απλοποιηθεί ακόμα περισσότερο η διαδικασία για τη βίζα, τότε εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες από την Τουρκία θα επισκέπτονταν τα νησιά μας”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/02/2024
23/02/2024
22/02/2024
21/02/2024
20/02/2024
19/02/2024