Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησηςΣτην Κρήτη ο πρόεδρος και μέλη της Cycling Greece για τον Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας
Ποδηλατικός τουρισμός

Στην Κρήτη ο πρόεδρος και μέλη της Cycling Greece για τον Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας

Η διοργάνωση ενός διεθνούς ποδηλατικού γύρου κατηγορίας 2.1 αναβαθμισμένου στο 'καλεντάρι' της UCI αναμένεται να προβάλει τις φυσικές ομορφιές, αλλά και τα πολιτιστικά μνημεία της Ελλάδας ανά τον κόσμο, καθώς το ενδιαφέρον για την τηλεοπτική κάλυψη από πολλές χώρες εντείνεται καθημερινά.

Στην Κρήτη, απ όπου ξεκινάει ο Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας βρίσκονται ο πρόεδρος της Cycling Greece κ. Γιώργος Λεβεντάκης, και μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής.

Ο Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας (International Tour of Hellas-IΤOH2022) θα μπει στο επίκεντρο της παγκόσμιας αγωνιστικής ποδηλασίας από τις 26 Απριλίου, ημέρα παρουσίασης των ομάδων, έως και τον τερματισμό την 1η Μαΐου φιλοδοξώντας να γίνει ένας από τους πιο σημαντικούς Γύρους του κόσμου μέσα στα επόμενα χρόνια.

Αυτή είναι και η επιδίωξη του υφυπουργού Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη που εμπνεύστηκε και προχώρησε στη σύσταση φορέα, της Cycling Greece, για τη διοργάνωση του πολύ σημαντικού αυτού αγώνα.

Η διοργάνωση ενός διεθνούς ποδηλατικού γύρου κατηγορίας 2.1 αναβαθμισμένου στο καλεντάρι της UCI, θα δώσει μεγάλη ώθηση στην αναβάθμιση της αγωνιστικής ποδηλασίας στην χώρα μας. Ταυτόχρονα αναμένεται να προβάλει τις φυσικές ομορφιές αλλά και τα πολιτιστικά μας μνημεία ανά τον κόσμο, καθώς το ενδιαφέρον για την τηλεοπτική κάλυψη από πολλές χώρες εντείνεται καθημερινά.

Τον κ. Λεβεντάκη πλαισιώνουν ο διευθυντής Αγώνα, κ. Βλαδίμηρος Πέτσας, ο υπεύθυνος των Παράλληλων Δράσεων κ. Θάνος Γεωργίου και ο συντονιστής σηματοδότησης διαδρομών κ. Γιάννης Δαφούλης για να ολοκληρώσουν την επισκόπηση των διαδρομών, αλλά και να διευθετήσουν ζητήματα που αφορούν στη διοργάνωση.

Η Κρήτη θα έχει την τιμητική της στο πρώτο etap, που θα ξεκινήσει από το Ηράκλειο στις 26 Απριλίου με την παρουσίαση των ομάδων, θα διατρέξει το Ρέθυμνο και θα καταλήξει στα Χανιά. Έχουν οριστεί διαδοχικές συναντήσεις με εκπροσώπους των τοπικών φορέων στις τρεις πόλεις, ώστε να παρουσιαστεί και αναπτυχθεί ο λειτουργικός σχεδιασμός του 1ου ΕΤΑΠ και να λυθούν τυχόν τεχνικά και διαδικαστικά θέματα.

Το κλιμάκιο θα επισκεφθεί τους υποψηφίους χώρους που θα φιλοξενήσουν της Παράλληλες δράσεις του Γύρου, πρόκειται για τις δράσεις που παράλληλα με το αγωνιστικό κομμάτι θα δώσουν την ευκαιρία στους πολίτες κάθε πόλης να γίνουν και αυτοί μέρος της διοργάνωσης με στόχο να κινητοποιηθούν στη χρήση του ποδηλάτου τόσο αγωνιστικά όσο και ως μέσο αστικής μετακίνησης.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

23/02/2024
22/02/2024
21/02/2024
20/02/2024
19/02/2024
16/02/2024