Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΣτοχευμένη ανάδειξη των Κυκλάδων στην Κίνα
Προβολή προορισμού

Στοχευμένη ανάδειξη των Κυκλάδων στην Κίνα

Η επίσκεψη ομάδας Κινέζων δημοσιογράφων σε Μήλο, Πάρο, Σαντορίνη και Μύκονο, με τη συμβολή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, αναμένεται να αναδείξει τους τέσσερεις αυτούς προορισμούς, οι δύο πρώτοι εκ των οποίων αποτελούν σχετικά νέες επιλογές διακοπών, ενώ οι δύο επόμενοι είναι ήδη καθιερωμένοι με σημαντικές προοπτικές περαιτέρω αύξησης αφίξεων.

Συστηματική, στοχευμένη και αποτελεσματική προσέγγιση της κινεζικής τουριστικής αγοράς επιχειρείται το τελευταίο διάστημα από κυκλαδικούς προορισμούς με στόχο την ενίσχυση αλλά και την αύξηση της επισκεψιμότητας από τη μεγάλη αυτή ασιατική χώρα, πράγμα που, πέρα από την αύξηση της κίνησης θα συμβάλλει – λόγω των προτιμήσεων των συγκεκριμένων τουριστών – στη διεύρυνση της τουριστικής περιόδου.

Η πρόσφατη επίσκεψη της ομάδας Κινέζων δημοσιογράφων, κατά σειρά, σε Μήλο, Πάρο, Σαντορίνη και Μύκονο, στο διάστημα από 19 έως 29 Οκτωβρίου, με τη συμβολή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου που συνδιοργάνωσε το ταξίδι, αναμένεται να αναδείξει τους τέσσερεις αυτούς προορισμούς, οι δύο πρώτοι εκ των οποίων αποτελούν σχετικά νέες επιλογές διακοπών, ενώ οι δύο επόμενοι είναι ήδη καθιερωμένοι με σημαντικές προοπτικές περαιτέρω αύξησης αφίξεων. “Αποτελεί προτεραιότητα της Περιφέρειας η συνδυαστική προβολή  δημοφιλών και μη καθιερωμένων προορισμών στη Κίνα ως αναδυόμενη αγορά με τουρίστες που διαθέτουν ειδικά ενδιαφέροντα και υψηλό διαθέσιμο εισόδημα. Η ιστορία, ο πολιτισμός, το φυσικό κάλλος, η ρομαντική ατμόσφαιρα και η γαστρονομία των Κυκλάδων είναι στοιχεία που γοητεύουν τον Κινέζο ταξιδιώτη και διεκδικούν μόνιμη θέση στη λίστα των κορυφαίων προτιμήσεων του”, επισημαίνει η αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, κα Ελευθερία Φτακλάκη.

Η επιλογή των έξι δημοσιογράφων έγινε σε συνεννόηση με το Γενικό Προξενείο στη Σαγκάη και την εταιρεία Greece-China Link, με επικεφαλής τον κ. Λευτέρη Κόντο. Κριτήριο επιλογής των συμμετεχόντων  ήταν ο βαθμός διείσδυσης των συγκεκριμένων Μέσων  στην κινεζική τουριστική / περιηγητική αγορά και το κύρος που αυτά απολαμβάνουν. Αρκεί να αναφερθεί ότι το περιοδικό “World Traveler” (δημοφιλές ταξιδιωτικό μέσο πανκινεζικής μεγάλης κυκλοφορίας με τιράζ 2.500.000 αντίτυπα  και αναγνωσιμότητα άνω των 7.000.000 Κινέζων ταξιδιωτών) θα αφιερώσει ολόκληρο τεύχος (80 σελ.) στους προορισμούς του ταξιδιού και θα ετοιμάσει 4 ημίωρες εκπομπές που θα προβληθούν σε 33 περίπου τοπικούς τηλεοπτικούς σταθμούς σε όλη την Κίνα.

Ταυτόχρονα το “R Magazine” (πολύ γνωστό lifestyle με εξειδικευμένο κοινό υψηλού επιπέδου)  θα προβάλει προορισμούς ταξιδιού στο πλαίσιο αφιερώματος επίσης ολόκληρου τεύχους για την Ελλάδα. Κωδικοποιώντας τον τρόπο σκέψης του Κινέζου τουρίστα, η επίσκεψη των έγκριτων δημοσιογράφων ακολούθησε συγκεκριμένη δομή ώστε να καταγράφουν τα “Top Ten”, δηλαδή τα επικρατέστερα σημεία όλων των προορισμών, σε κάθε μία από τις βασικές διαστάσεις τους, όπως ιστορία, πολιτισμός, μνημεία, φιλοξενία, γαστρονομία, ειδικά ενδιαφέροντα  και φυσικό κάλλος.

Συνδιοργανωτές της δράσης ήταν η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, η εταιρεία Greece-China Link και η εταιρεία MTC GROUP, που υποστηρίζει συμβουλευτικά σε επίπεδο προβολής τους Δήμους των τεσσάρων προορισμών.

Στη Μύκονο, οι Κινέζοι δημοσιογράφοι επισκέφτηκαν, μεταξύ άλλων, τη Δήλο, θαύμασαν τους εθνικούς εορτασμούς και παρακολούθησαν μουσικοχορευτική παράσταση με παραδοσιακά χορευτικά συγκροτήματα υπό την αιγίδα την KΔΕΠΠΑΜ, με τη φροντίδα της δημάχου κας Γρυπάρη και του περιφερειακού συμβούλου Μυκόνου και αντιπροέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου, κ. Κωνσταντίνου Κουκά και την υποστήριξη των επαγγελματιών του νησιού.

Στη Σαντορίνη επισκέφθηκαν την Καλδέρα, ξεναγήθηκαν στο Ακρωτήρι και σε οινοποιείο με τη φροντίδα του Δήμου Θήρας και προσωπικά του δημάρχου κ. Αναστάσιου-Νικολάου Ζώρζου, της Ένωσης Ξενοδόχων Θήρας και του Γραφείου Υποδοχής Τουρισμού Θήρας (ΕΟΤ).

Στη Μήλο, με προσωπική φροντίδα του δημάρχου κ. Γεράσιμου Δαμουλάκη, και την υποστήριξη του Δήμου και των τουριστικών επαγγελματιών, επισκέφθηκαν τις κατακόμβες, το αρχαιολογικό μουσείο, το Παλιοχώρι , γνωστό για το “ηφαιστειακό φαγητό”, το Μεταλλευτικό Μουσείο, το γερμανικό καταφύγιο και έκαναν θαλάσσια περιήγηση με δοκιμή παραδοσιακού πρωινού.

Τέλος, στην Πάρο, με φροντίδα του δημάρχου κ. Χρήστου Βλαχογιάννη και την υποστήριξη της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου και των επαγγελματιών του τουρισμού, επισκέφθηκαν την Εκατονταπυλιανή, το Αρχαιολογικό και το Λαογραφικό Μουσείο, βίωσαν τις γαστρονομικές απολαύσεις του νησιού και ξεναγήθηκαν, με έμφαση στα ειδικά στοιχεία  του προορισμού.

Στη φωτογραφία, η κινεζική δημοσιογραφική αποστολή στη Μύκονο με τη δήμαρχο κα Γρυπάρη, τον περιφερειακό σύμβουλο και αντιπρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Κουκά, και τον πρόεδρο της KΔΕΠΠΑΜ κ. Ατζαμόγλου.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024