Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΕπιστολή Μαχαιρίδη για την ακτοπλοΐα στους αρχηγούς των Πολιτικών Κομμάτων ενόψει της αυριανής συνάντησης τους με τον Κεφαλογιάννη

Επιστολή Μαχαιρίδη για την ακτοπλοΐα στους αρχηγούς των Πολιτικών Κομμάτων ενόψει της αυριανής συνάντησης τους με τον Κεφαλογιάννη

Επιστολή προς τους αρχηγούς των Πολιτικών Κομμάτων της χώρας μας απέστειλε την Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2005, ο Νομάρχης Δωδεκανήσου, κ. Γιάννης Μαχαιρίδης,ενόψει της προγραμματισμένης για αύριο συνάντησης τους με τον […]

Επιστολή προς τους αρχηγούς των Πολιτικών Κομμάτων της χώρας μας απέστειλε την Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2005, ο Νομάρχης Δωδεκανήσου, κ. Γιάννης Μαχαιρίδης,<...>ενόψει της προγραμματισμένης για αύριο συνάντησης τους με τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη με θέμα την ακτοπλοΐα.

Ειδικότερα, ο κ. Μαχαιρίδης, μέσω της επιστολής του απευθύνει μια έκκληση για άσκηση επιρροής και πίεσης από πλευράς των αρχηγών, ώστε να επιτευχθεί από τη διακομματική αυτή συνάντηση μια ουσιαστική λύση στο ακτοπλοϊκό πρόβλημα.

Πιο συγκεκριμένα ο Νομάρχης Δωδεκανήσου στην επιστολή του αναφέρει, όπως αποκάλυψε η τοπική εφημερίδα `Ροδιακή`, τα ακόλουθα:

“Εν όψει της διακομματικής σύσκεψης που έχει συγκαλέσει ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Μανώλης Κεφαλογιάννης την Τρίτη, 18 Οκτωβρίου, νοιώθουμε την ανάγκη να σας μεταφέρουμε, με όλη τη δύναμη της ψυχής μας, την αγωνία και την βαθιά ανησυχία των κατοίκων της Δωδεκανήσου για το οξυμένο πρόβλημα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης των νησιών μας, το οποίο τα τελευταία δύο τουλάχιστον χρόνια αντιμετωπίζεται, εκ των ενόντων και με λύσεις ανάγκης.

Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης, όπως άλλωστε σας την έχω περιγράψει στις προσωπικές επαφές που είχαμε πέρσι, είναι να επιτείνεται καθημερινά το αίσθημα της ανασφάλειας των κατοίκων και των φορέων του νομού μας, καθώς ο κίνδυνος να οδηγηθούμε στα ίδια αδιέξοδα και την επόμενη χρονιά είναι καθ΄ όλα βάσιμος.

Γίνεται λοιπόν εύκολα αντιληπτό, ότι η σύσκεψη της Τρίτης αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για να διαμορφωθεί μια διακομματική, πολιτική συμφωνία που θα καταλήξει σε συγκεκριμένες αποφάσεις και σε σχέδιο για τακτικές και ποιοτικές ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες στα ακριτικά μας νησιά. Ασκείστε παρακαλώ την πίεση και την επιρροή σας, ώστε η έκβαση αυτής της συνάντησης να είναι ουσιαστική και με χειροπιαστά αποτελέσματα. Ας μη χρειαστεί να μιλήσουμε και πάλι για μία ακόμα χαμένη ευκαιρία.

Τα Δωδεκάνησα που δέχθηκαν και δέχονται το ισχυρότερο ίσως πλήγμα από το ακτοπλοϊκό πρόβλημα, ελπίζουν και προσβλέπουν σε εσάς, στο διάλογο και στη διακομματική συνεργασία. Δεν πάει άλλο… Ενώστε τις δυνάμεις σας, λάβετε υπόψη και μεταφέρετε την αγωνία μας, ώστε επιτέλους να επιδειχθεί στην πράξη από την αρμόδια πολιτική ηγεσία το πολιτικό θάρρος για οριστική λύση του ακτοπλοϊκού προβλήματος”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024