Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοίαΦάλαινες διέλυσαν yacht στο Γιβραλτάρ: Οι περιγραφές του ναυαγού – καπετάνιου
Θαλάσσιες Μεταφορές

Φάλαινες διέλυσαν yacht στο Γιβραλτάρ: Οι περιγραφές του ναυαγού – καπετάνιου

Πηγή: Daily Mail

Η επίθεση στο σκάφος του Hamilton έρχεται μετά από πολλές άλλες παρόμοιες σε σκάφη, με 24 ιστιοφόρα να ρυμουλκούνται στα στενά του Γιβραλτάρ.

Ένα μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα ιστιοπλοϊκά όταν βγαίνουν στις μεγάλες ανοιχτές θάλασσες είναι οι φάλαινες δολοφόνοι. Μάλιστα  ένας Βρετανός ιστιοπλόος μίλησε πρόσφατα για ένα ανάλογο περιστατικό ανοιχτά του Γιβραλτάρ, το οποίο κατ’ ονόμασε τρομακτική εμπειρία».

Ο καπετάνιος Iain Hamilton περιέγραψε το πώς οι πέντε φάλαινες «πέταξαν το yacht του σαν κουρέλι», με αποτέλεσμα να ναυαγήσει και να μείνει αποκλεισμένος σε λιμάνι του Γιβραλτάρ για μέρες.

«Έπλεα 20 μίλια δυτικά του Γιβραλτάρ, παρατήρησα ένα πτερύγιο, στη συνέχεια παρατήρησα ένα ελαφρύ χτύπημα και στη συνέχεια ένα πολύ μεγάλο χτύπημα. Κοίταξα γύρω μου και ήταν μια πολύ μεγάλη φάλαινα που έσπρωχνε το πίσω μέρος και προσπαθούσε να δαγκώσει το πηδάλιο» ανέφερε.

Στη συνέχεια παρατήρησε πως ήταν πέντε και όχι μία οι φάλαινες και προσπαθούσαν να αρπάξουν τα πηδάλια, κάτι που πέτυχαν με το ιστιοφόρο να μην μπορεί να κινηθεί.

Ο Βρετανός ναυτικός, μιλώντας στο BBC Radio 4, εκτίμησε πως αν οι φάλαινες ήθελαν να καταστρέψουν εντελώς το σκάφος του, θα ήταν κάτι παραπάνω από ικανές να το κάνουν. Πιστεύει δε ότι «έπαιζαν με τα πηδάλια» και έβαλαν εκούσια το σκάφος σε επικίνδυνη κατάσταση.

Παράλληλα, περιέγραψε τις κινήσεις τους ως «συγχρονισμένη κολύμβηση».

Η επίθεση στο σκάφος του Hamilton έρχεται μετά από πολλές άλλες παρόμοιες σε σκάφη, με 24 ιστιοφόρα να ρυμουλκούνται στα στενά του Γιβραλτάρ. Ειδικοί έχουν αρχίσει να παρακολουθούν τις κινήσεις των φαλαινών, ελπίζοντας να αποτρέψουν τυχόν μελλοντικές επιθέσεις.

Εκδότης - Αρχισυντάκης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/09/2023
25/09/2023
22/09/2023
21/09/2023
20/09/2023
19/09/2023