Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΗ ακρίβεια στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια θέμα προς συζήτηση για το ΣΕΤΕ
Ακτοπλοΐα

Η ακρίβεια στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια θέμα προς συζήτηση για το ΣΕΤΕ

Η ακρίβεια μαζί με τα υπόλοιπα θέματα της ακτοπλοϊας ανησυχούν το ΣΕΤΕ.

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε το προεδρείο του ΣΕΤΕ συζητήθηκε και η ακρίβεια των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων που φαίνεται φέτος να απασχολεί ιδιαίτερα την κυβέρνηση, μιας και ενώ οι τιμές των καυσίμων έχουν πέσει οι τιμές των ακτοπλοϊκών εισητηρίων παραμένουν στα ύψη.

Ο κ. Γιώργος Βερνίκος γ.γ. του ΣΕΤΕ ανέλυσε τις θέσεις του συνδέσμου στο συγκεκριμένο θέμα αναφέροντας ότι “η ακρίβεια είναι ένα μόνιμο θέμα και ένα μεγάλο θέμα όπως το περιβάλλον ή οι ανισότητες. Πάντα προσδοκούμε να έχουμε καλύτερες τιμές και νομίζω ότι η κυβέρνηση καλά κάνει και προσπαθεί να ελέγξει αυτό το θέμα σε όλα τα επίπεδα.

Από την άλλη πλευρά, όταν μιλάμε για την ακτοπλοΐα πρέπει να έχουμε υπόψη μας ότι τουλάχιστον για τα νησιά είναι ομφάλιος λώρος, είναι το οξυγόνο μας. Γι αυτό και πρέπει να δίνουμε μεγάλη σημασία στη βιωσιμότητα της, η οποία είναι δύσκολη. Δεν είναι ούτε αυτονόητη ούτε εύκολη. Η ακτοπλοΐα στην εποχή μας αντιμετωπίζει σειρά προβλημάτων, όπως η προσαρμογή της στις κλιματικές αλλαγές, που σημαίνει από τα καύσιμα μέχρι γενικότερα τη λειτουργία της.

Ο κλάδος έχει θέματα όπως η ανανέωση του ακτοπλοϊκού στόλου και γενικά έχει θέμα λειτουργίας σε πολλά επίπεδα. Δεν είναι εύκολα θέματα αυτά, και χρειάζεται ένας συνεχής διάλογος για να τα αντιμετωπίσουμε διαχρονικά. Δεν πρέπει να θεωρούμε τίποτα δεδομένο και τίποτα εύκολο. Οι μονοθεματικές τοποθετήσεις, που όλοι θα θέλαμε να γίνονται, δεν λύνουν το πρόβλημα. Το συμπέρασμα που θέλω να πω είναι ότι πέρα από την επικαιρότητα, που υπάρχει αυτή τη στιγμή, και την προσδοκία όλων μας για κάποιες προσφορές που πιστεύω ότι θα γίνουν ορισμένες ανακοινώσεις ως προς αυτή την κατεύθυνση, θέλω να τονίσω ότι η ακτοπλοΐα αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα. Πρέπει να δούμε πώς θα μπορέσουμε να συμβάλουμε και εμείς ως ΣΕΤΕ σε αυτή τη συζήτηση.”

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024