Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΜάχη για τις άγονες γραμμές στο νομό Δωδεκανήσου

Μάχη για τις άγονες γραμμές στο νομό Δωδεκανήσου

Ο πρόεδρος της εταιρίας Δωδεκάνησος Ναυτιλιακή ΝΕ Γιώργος Σπανός προχώρησε σε νέες καταγγελίες όσον αφορά τους διαγωνισμούς για τις άγονες γραμμές της Δωδεκανήσου, με τα πυρά να αγγίζουν τον Υπουργό […]

Ο πρόεδρος της εταιρίας Δωδεκάνησος Ναυτιλιακή ΝΕ Γιώργος Σπανός προχώρησε σε νέες καταγγελίες όσον αφορά τους<...> διαγωνισμούς για τις άγονες γραμμές της Δωδεκανήσου, με τα πυρά να αγγίζουν τον Υπουργό Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Αριστοτέλη Παυλίδη. Ο κ. Σπανός κατηγορεί τον υπουργό για εσφαλμένες επιλογές με αποκορύφωμα τον τελευταίο διαγωνισμό, με τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης, για την κάλυψη των αγόνων γραμμών Κως -Νίσυρος – Τήλος – Σύμη – Ρόδος και Ρόδος – Καστελόριζο, σύμφωνα με δημοσίευμα της Ναυτεμπορικής.

Σε επιστολή του ο κ. Σπανός αναφέρει χαρακτηριστικά:

“Γιατί, λοιπόν, ο κ. υπουργός έθεσε ως ελάχιστο όριο ταχύτητας τα 20 ν.μ.

Γιατί, ενώ πρόκειται για έκτακτη συγκοινωνιακή ανάγκη, (έκτακτος διαγωνισμός γαρ) παρέτεινε τη σύμβαση μέχρι 30-10-2006.

Γιατί αύξησε το τίμημα κατά 120% μέσα σε 15 μέρες, δηλαδή από τον πρώτο έκτακτο διαγωνισμό στο δεύτερο.

Γιατί δεν προκήρυξε επαναληπτικό διαγωνισμό το Σεπτέμβριο όπως έπραξε για όλες τις άλλες γραμμές.

Απέρριψε το “Παναγιά Ψαριανή” αλλά είναι έτοιμος να δεχθεί το “Πρωτεύς” που δεν διαφέρει και πολύ αφού είναι 33 χρόνων, επίσης, δηλαδή ένα βήμα πριν από την απόσυρσή του και η ταχύτητά του δεν υπερβαίνει τα 16 ν.μ.”.

Συνεχίζοντας ο κ. Σπανός αναφέρει, “Η εταιρία μας καταγγέλλει με λύπη της δημόσια όλες αυτές τις μεθοδεύσεις που οδηγούν τον νομό Δωδεκανήσου στον ακτοπλοϊκό Μεσαίωνα, κάτι που δεν αξίζει στον φιλότιμο και περήφανο δωδεκανησιακό λαό. Η λύπη μας μάλιστα γίνεται μεγαλύτερη γιατί ο κ. υπουργός Αιγαίου συμβαίνει να είναι δωδεκανήσιος βουλευτής, αρκούντως τιμηθείς από τον ίδιο τον λαό”, και προσθέτει: “Θα συνεχίσουμε ν΄ αγωνιζόμαστε, όπως κάνουμε σ΄ όλη μας τη ζωή, με αρχές και αξίες και, πάντοτε, στο πλαίσιο της νομιμότητας για την επιβίωση αφενός της εταιρίας μας και αφετέρου για το όραμά μας που είναι ένα καλύτερο αύριο για τα νησιά μας και τους κατοίκους τους. Η εταιρεία μας έχει επενδύσει τεράστια κεφάλαια και οράματα σ΄ αυτή την υπόθεση, δηλαδή της εξυπηρέτησης και της οικονομικής, τουριστικής ανάπτυξης των νησιών μας με σύγχρονα, γρήγορα, ασφαλή και άνετα πλοία, αντάξια της τουριστικής φήμης και ναυτικής παράδοσής τους”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024