Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΠουλήθηκε τελικά το Ιαλυσός της ΔΑΝΕ σε λιβεριανή εταιρία

Πουλήθηκε τελικά το Ιαλυσός της ΔΑΝΕ σε λιβεριανή εταιρία

Πουλήθηκε το πλοίο “Ιαλυσός” της ΔΑΝΕ στη λιβεριανή εταιρία “April Navigation” αντί 600.000 δολαρίων ή 232.200.000 δραχμών περίπου. Για την αγορά του πλοίου είχαν κατατεθεί δυο ακόμη προσφορές, αλλά επελέγη […]

Πουλήθηκε το πλοίο "Ιαλυσός" της ΔΑΝΕ<.> στη λιβεριανή εταιρία "April Navigation" αντί 600.000 δολαρίων<...> ή 232.200.000 δραχμών περίπου.

Για την αγορά του πλοίου είχαν κατατεθεί δυο ακόμη προσφορές, αλλά επελέγη η λιβεριανή εταιρία, καθώς ήταν η μοναδική που είχε τη δυνατότητα να καταβάλει άμεσα τα χρήματα. Για το "Ιαλυσός" ενδιαφέρθηκε και εταιρία που έχει την έδρα της στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, αλλά η συμφωνία ματαιώθηκε, αφού οι αγοραστές υπαναχώρησαν και δεν κατέβαλαν τα 810.000 δολάρια, που είχαν συμφωνηθεί.

Στο τέλος της εβδομάδος θα επανέλθει στη γραμμή της Δωδεκανήσου το επιβατηγό-οχηματαγωγό "Πάτμος", που είχε αποσυρθεί για την ετήσια συντήρησή του.

Το "Πάτμος" άρχισε ήδη τα δοκιμαστικά του δρομολόγια στον Αργοσαρωνικό και εν συνεχεία θα επιθεωρηθεί από το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας πριν επανέλθει στα Δωδεκάνησα. Μόλις ξεκινήσει τα δρομολόγιά του το "Πάτμος" θα αποσυρθεί για την ετήσια συντήρησή του το επιβατηγό-οχηματαγωγό "Ρόδος" για ένα μήνα.

Στη συνέχεια θα αποσυρθεί για 15 ημέρες και το "Διαγόρας" στα πλαίσια των αποφάσεων, που ανακοινώθηκαν στην πρόσφατη γενική συνέλευση της ΔΑΝΕ, βάσει των οποίων η εταιρία θα έχει τη χειμερινή περίοδο δυο πλοία δρομολογημένα στη γραμμή και τη θερινή τρία, προκειμένου να μην έχει μεγάλο κόστος λειτουργίας. Βασική προϋπόθεση, όπως τονίστηκε, είναι να συνεχίσουν να εξυπηρετούν τα Δωδεκάνησα δυο ακτοπλοϊκές εταιρίες. Στην περίπτωση που υπάρξει και άλλος ανταγωνιστής η εταιρία θα πρέπει να επανεξετάσει τη στάση της.

Ενδεικτικό της δυσμενούς καταστάσεως, που έχει δημιουργηθεί στην ακτοπλοΐα, είναι το γεγονός ότι τα πλοία της ΔΑΝΕ μεταφέρουν 100 με 200 επιβάτες σε κάθε δρομολόγιο, αριθμός που δεν μπορεί να καλύψει πλέον τις λειτουργικές της δαπάνες. Για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση, η ΔΑΝΕ "συνέπραξε" με τη G.A. Ferries και καθιέρωσε τα εξπρές δρομολόγια για να αποσπάσει επιβάτες από τις αεροπορικές εταιρίες.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024