Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΗ Costa Cruises εντάσσει το Ηράκλειο και τη Ρόδο στα homeport λιμάνια της
Στόχος του ΟΛΗ είναι να γίνει το λιμάνι ένα από τα σημαντικότερα περιφερειακά home port κρουαζιέρας

Η Costa Cruises εντάσσει το Ηράκλειο και τη Ρόδο στα homeport λιμάνια της

Ως βάση της τα ελληνικά λιμάνια της Ρόδου και του Ηρακλείου κάνει (από τις 28 και 29 Ιουνίου) η Costa Cruises.

Η ιταλική εταιρεία Costa Cruises εντάσσει το Ηράκλειο και τη Ρόδο ως homeport. Έτσι, το κρουαζιερόπλοιο “Costa Atlantica” (με 1.057 καμπίνες) ξεκινά επταήμερες κρουαζιέρες από τη Ρόδο και το Ηράκλειο, δίνοντας τη δυνατότητα να επιβιβαστούν σε αυτό Έλληνες και διεθνείς ταξιδιώτες από τα δύο αυτά δημοφιλή ελληνικά λιμάνια.

Η Costa σκοπεύει να μεταφέρει τους επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου με απευθείας πτήσεις από την Ιταλία στα δύο νησιά. Η πλειονότητα των τουριστών θα είναι Ιταλοί, αλλά και από την υπόλοιπη Ευρώπη, όπως Γάλλοι και Βρετανοί.

Όλο το καλοκαίρι του 2012 το “Costa Atlantica”, συνδυάζοντας κλασικούς προορισμούς του Αιγαίου, όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη, θα πραγματοποιεί κρουαζιέρες στα ελληνικά νησιά και τη Σμύρνη. Παράλληλα θα αναδείξει και νέους προορισμούς, όπως είναι η Σάμος και η Κως.

Το Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο το ίδιο κρουαζιέροπλοιο, πάλι με αφετηρία τη Ρόδο και το Ηράκλειο, θα πραγματοποιεί επταήμερες κρουαζιέρες στους Αγίους Τόπους, την Κύπρο, την Τουρκία και τα ελληνικά νησιά.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου, κ. Γιάννης Μπράς, αναφέρει: “Από φέτος θα έχουμε την χαρά να υποδεχτούμε στο Ηράκλειο home porting κρουαζιερόπλοιων. Αλλά αυτή τη φορά πρέπει όλοι μαζί να κτίσουμε πάνω στη θετική αυτή εξέλιξη και να της δώσουμε μια βιώσιμη προοπτική. Η φύση της κρουαζιέρας είναι τέτοια, που συνδυάζει την τεχνική πλευρά της υποδοχής πλοίων με την τουριστική ελκυστικότητα του προορισμού, οπότε δεν νοείται ανάπτυξη ενός λιμένα κρουαζιέρας χωρίς την παράλληλη ανάδειξη της πόλης και της ευρύτερης περιοχής του.

Όπως είναι φυσικό, από την αύξηση της κίνησης κρουαζιεροπλοίων θα επωφεληθεί πολύ το λιμάνι μας, αλλά το μεγαλύτερο μέρος από τα δυνητικά οικονομικά οφέλη θα διαχυθούν στην τοπική οικονομία. Στόχος του ΟΛΗ είναι να γίνει το λιμάνι μας ένα από τα σημαντικότερα περιφερειακά home port κρουαζιέρας, όχι μόνο της Ελλάδος, αλλά ολόκληρης της Ανατολικής Μεσογείου”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024