Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΙΜΟ: Επανεξέταση των κανόνων ασφαλείας ύστερα από το ναυάγιο του Costa Concordia
IMO δεν πρέπει να αντιμετωπίσει με απερισκεψία αυτό το δυστύχημα

ΙΜΟ: Επανεξέταση των κανόνων ασφαλείας ύστερα από το ναυάγιο του Costa Concordia

Να επανεξεταστούν οι κανόνες ασφαλείας για τα μεγάλα επιβατηγά πλοία ζήτησε ο γενικός γραμματέας του International Maritime Organization, Koji Sekimizu.

Ο Διεθνής Ναυτιλιακός Οργανισμός (International Maritime Organization – ΙΜΟ) ανέφερε χθες ότι πρέπει να “πάρουμε μαθήματα” από το ναυάγιο του Costa Concordia στην Ιταλία και αν είναι αναγκαίο να επανεξεταστούν οι κανόνες ασφαλείας για τα μεγάλα επιβατηγά πλοία.

“Ο IMO δεν πρέπει να αντιμετωπίσει με απερισκεψία αυτό το δυστύχημα”, δήλωσε ο γενικός γραμματέας του οργανισμού Koji Sekimizu, σε ανακοίνωσή του από το Λονδίνο, όπου ο IMO έχει την έδρα του, αρνούμενος να αναφερθεί στα αίτια του ναυαγίου.

“Αν είναι αναγκαίο πρέπει να επανεξετάσουμε τους κανόνες ασφαλείας στα μεγάλα επιβατηγά πλοία” πρόσθεσε, ζητώντας από τις ιταλικές αρχές να διερευνήσουν όλες τις πτυχές αυτού του δυστυχήματος και να υποβάλουν τα ευρήματά τους στον IMO, όπως αναφέρει το ΑΠΕ/ΜΠΕ.

Ακόμη, χαιρέτισε τον τρόπο με τον οποίο η ιταλική ακτοφυλακή διεξήγαγε τις επιχειρήσεις διάσωσης, σημειώνοντας ότι την ώρα που συμπληρώνονται 100 χρόνια από την καταστροφή του Τιτανικού, το δυστύχημα αυτό υπενθυμίζει για ακόμη μία φορά τους κινδύνους των θαλάσσιων δραστηριοτήτων.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024