Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΚρουαζιέρεςΓαστρεντερίτιδα σε κρουαζιερόπλοιο της Carnival

Γαστρεντερίτιδα σε κρουαζιερόπλοιο της Carnival

Εκατοντάδες επιβάτες του αμερικανικού κρουαζιερόπλοιου Regal Princess της Carnival προσβλήθηκαν από γαστρεντερίτιδα, και συγκεκριμένα από τον ιό Norwalk (norovirus), τον ιό που εμφανίσθηκε σε πολλές κρουαζιέρες. Συγκεκριμένα, 340 επιβάτες και […]

Εκατοντάδες επιβάτες του αμερικανικού κρουαζιερόπλοιου Regal Princess της Carnival προσβλήθηκαν<...> από γαστρεντερίτιδα, και συγκεκριμένα από τον ιό Norwalk (norovirus), τον ιό που εμφανίσθηκε σε πολλές κρουαζιέρες.

Συγκεκριμένα, 340 επιβάτες και μέλη του πληρώματος αρρώστησαν κατά τη διάρκεια κρουαζιέρας, και τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από τις υγειονομικές αρχές της Νέας Υόρκης. Τελικά, μόνο δύο παρέμειναν στο νοσοκομείο. Εκπρόσωπος της εταιρίας ανέφερε ότι οι επιβάτες που νόσησαν θα αποζημιωθούν από την Carnival.

Οι υγειονομικές αρχές της Νέας Υόρκης θα επιθεωρούν επί δύο ημέρες το κρουαζιερόπλοιο όπου δεν παραμένει πλέον κανένας επιβάτης. Τα περισσότερα κρούσματα της γαστρεντερίτιδας έγιναν αισθητά κατά την τρίτη ημέρα της κρουαζιέρας, οπότε και αποφασίστηκε να καταπλεύσει το πλοίο στη Νέα Υόρκη. Νόσησαν συνολικά 296 επιβάτες σε σύνολο 1.538 και 44 μέλη του πληρώματος σε σύνολο 639. Ο ιός έχει την ιδιομορφία να προσβάλλει πολύ νέους και πολύ ηλικιωμένους ανθρώπους.

Το πλοίο είχε κατά το πρώτο διάστημα της κρουαζιέρας καταπλεύσει σε βρετανικά και ιρλανδικά λιμάνια και κατευθυνόταν στο Ρέικιαβικ της Ισλανδίας. Όμως διαγνώστηκε η επιδημία της γαστρεντερίτιδας και αντ` αυτού το κρουαζιερόπλοιο κατευθύνθηκε τελικά στη Νέα Υόρκη.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024