Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΘαλάσσιος ΤουρισμόςΟ Jason Liberty της Royal Caribbean αναλαμβάνει νέος πρόεδρος της CLIA
Κρουαζιέρα

Ο Jason Liberty της Royal Caribbean αναλαμβάνει νέος πρόεδρος της CLIA

Jason Liberty

Ο Jason Liberty ανέλαβε πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Royal Caribbean στις αρχές του 2022, έπειτα από μια καριέρα διάρκειας σχεδόν δύο δεκαετιών στον κλάδο της κρουαζιέρας και έχοντας υπηρετήσει ως Chief Financial Officer της εταιρείας για πολλά χρόνια.

Η Διεθνής Ένωση Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA) ανακοινώνει ότι ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Royal Caribbean Group, Jason Liberty διορίστηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο, πρόεδρος της Ένωσης. Ο Jason Liberty διαδέχεται τον Pierfrancesco Vago, εκτελεστικό πρόεδρο της MSC Cruises S.A., ο οποίος υπηρέτησε τη θέση του προέδρου της CLIA από τον Ιανουάριο του 2021.

“Εκ μέρους της κοινότητας της CLIA, που περιλαμβάνει τις εταιρείες κρουαζιέρας σε ωκεανούς, ποταμούς και ειδικούς προορισμούς, τους προμηθευτές και συνεργάτες της κρουαζιέρας, και τους ταξιδιωτικούς πράκτορες, θα ήθελα να συγχαρώ τον κ. Liberty για τον διορισμό του ως προέδρου της CLIA. Ο κ. Liberty αναλαμβάνει την προεδρία σε μια εποχή που ο κλάδος εργάζεται για να αξιοποιήσει τη δυναμική της ισχυρής ζήτησης για κρουαζιέρα καθώς τα μέλη μας παράλληλα προωθούν φιλόδοξες πρωτοβουλίες βιωσιμότητας, επιδιώκοντας την επίτευξη καθαρών μηδενικών εκπομπών έως το 2050″, δήλωσε η Kelly Craighead, εκτελεστική πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της CLIA. “Ο κ. Liberty είναι ένας εξαιρετικά ευέλικτος και στρατηγικός ηγέτης, που θα μας βοηθήσει να κεφαλαιοποιήσουμε αυτήν την δυναμική επανόδου των ταξιδιών και να υλοποιήσουμε τις φιλοδοξίες μας για τη λειτουργία της κρουαζιέρας σε παγκόσμιο επίπεδο”.

“Θα ήθελα, επίσης, να ευχαριστήσω τον κ. Vago για την προσφορά του ως πρόεδρος τα τελευταία τρία χρόνια, στη διάρκεια των οποίων, παρά τις δύσκολες στιγμές, μας κατηύθυνε σταθερά, δημιουργώντας μια ισχυρή βάση για τη μελλοντική ανάπτυξη του κλάδου”, πρόσθεσε η Kelly Craighead.

Ο Jason Liberty οδήγησε πέρσι τις δραστηριότητες της Royal Caribbean σε ισχυρά κέρδη, καθιστώντας τη μετοχή του Ομίλου μία από τις μετοχές με τις κορυφαίες επιδόσεις της χρονιάς. Ο Όμιλος διαχειρίζεται τρεις κορυφαίες εταιρείες, την Royal Caribbean International, την Celebrity Cruises και την Silversea –γνωστές για καινοτομίες που αλλάζουν τα δεδομένα στους αντίστοιχους κλάδους τους– καθώς και συμμετοχές στις γερμανικές TUI Cruises και Hapag-Lloyd Cruises, στις οποίες ο Όμιλος είναι κάτοχος του 50%.

“Είμαι ενθουσιασμένος και με τιμά να ηγούμαι αυτού του Οργανισμού, καθώς μπαίνουμε σε μια νέα εποχή για την κρουαζιέρα. Με τη ζήτηση από τους καταναλωτές να ενισχύεται συνεχώς, επιβεβαιώνουμε τη δέσμευσή μας για απαλλαγή από τις εκπομπές άνθρακα και για βιώσιμη ανάπτυξη, διασφαλίζοντας ότι όχι μόνο επενδύουμε στους ωκεανούς και τις κοινότητές μας, αλλά και τις διατηρούμε για τις επόμενες γενιές ταξιδιωτών”, δήλωσε ο Jason Liberty. “Ανυπομονώ να εργαστώ με την ηγεσία της CLIA και τους συνεργάτες μας σε όλον τον κόσμο για να καταστήσουμε
περαιτέρω τις διακοπές κρουαζιέρας μία προσιτή και υπεύθυνη επιλογή για τους σημερινούς ταξιδιώτες, που δημιουργεί πολλαπλασιαστικά οφέλη σε όλον τον κόσμο”.

Η κρουαζιέρα είναι ένας από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους κλάδους ταξιδιού και τουρισμού, που εκτιμάται ότι το 2023 έφτασε το 106% των επιπέδων του 2019, με 31,5 εκατομμύρια επιβάτες
κρουαζιέρας, ενώ για το 2024 προβλέπεται ότι θα προσεγγίσει τους 35 εκατ. επιβάτες. Η θέση του Jason Liberty ως προέδρου της CLIA τον θέτει επικεφαλής της Παγκόσμιας Εκτελεστικής Επιτροπής και του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης, που είναι τα υπεύθυνα όργανα για τον καθορισμό της συνολικής στρατηγικής κατεύθυνσης της Ένωσης εκ μέρους των εταιρειών-μελών της, τα οποία αντιπροσωπεύουν το 95% των εταιρειών κρουαζιέρας παγκοσμίως. Ως μέρος της μακροπρόθεσμης στρατηγικής της CLIA, οι εταιρείες-μέλη της έχουν θέσει φιλόδοξους στόχους βιωσιμότητας τους οποίους κατακτούν χρόνο με τον χρόνο, καθώς υιοθετούν νέες τεχνολογίες, καινοτομίες και – όπου είναι διαθέσιμα-  βιώσιμα εναλλακτικά καύσιμα.

Η CLIA παρέχει την πιο σημαντική και ενιαία παγκόσμια φωνή για τον κλάδο της κρουαζιέρας, αντιπροσωπεύοντας τις εταιρείες κρουαζιέρας, τους προμηθευτές, τους επιχειρηματικούς εταίρους
και μια ισχυρή κοινότητα ταξιδιωτικών συμβούλων.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024