Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΜε αίσιο τρόπο αλλά και ταλαιπωρία έληξε η περιπέτεια του Fast Ferries Andros
Ακτοπλοϊα

Με αίσιο τρόπο αλλά και ταλαιπωρία έληξε η περιπέτεια του Fast Ferries Andros

Μετά από 18 ώρες ταλαιπωρίας για τους επιβάτες κατάφερε το Fast Ferries Andros να αποκολληθεί από την άγκυρα του.

Στο παρά πέντε αποφεύχθηκε ατύχημα με δύο πλοία στο Λιμάνι της Ραφήνας, το πρωί του Σαββάτου τα οποία παραλίγο να συγκρουστούν όταν μπλέχτηκαν οι άγκυρές τους. Η ταλαιπωρία όμως για τους 731 επιβάτες του «Fast Ferries Andros» που διήρκησε 18 ώρες δεν αποφεύχθηκε.

Κατά την διάρκεια του απόπλου από το λιμάνι μπλέχτηκαν οι άγκυρές των «Fast Ferries Andros» και του πλοίου “Αικατερίνη” που αναχωρούσαν για τις Κυκλάδες. Τελικά, ειδικά συνεργεία κατάφεραν να αποκολλήσουν την αλυσίδα της άγκυρας από την προπέλα του πλοίου, και να λήξει η ταλαιπωρία των επιβατών.

Το απόγευμα του Σαββάτου τα επιβατηγά οχηματαγωγά πλοία Andros QueenΘεολόγος Π και Superferry κατέπλευσαν στο λιμάνι του Λαυρίου αντί του λιμανιού της Ραφήνας για λόγους ασφαλείας, ενώ οι επιβάτες είχαν ενημερωθεί από τις πλοιοκτήτριες εταιρείες.

Το «Fast Ferries Andros», που ήταν προγραμματισμένο να εκτελέσει το δρομολόγιο Άνδρος-Τήνος-Μύκονος-Πάρος, έχει ένα σκίσιμο στη λαμαρίνα ψηλά στη δεξιά του πλευρά αφού, σύμφωνα με μαρτυρίες στο τοπικό μέσο rpn.gr, καθώς έγινε τρεις φορές επακούμβηση με το πλοίο «Αικατερίνη Π», όσο ήταν μπλεγμένες οι καδένες των δύο αγκυρών, αναφέρει η ΕΡΤ News.

Στην περιοχή έπνεαν ισχυροί άνεμοι και είχαν δημιουργηθεί προβλήματα στα πλοία της γραμμής. Όπως καταγγέλουν επιβάτες ενώ η κατάσταση ήταν αρκετά κρίσιμη δεν αναφέρθηκε ποτέ από τα μεγάφωνα του πλοίοου κάποια οδηγία σε περίπτωση που θα χρειαζόταν να εκκενωθεί το πλοίο, καθόλη τη διάρκεια των 18 ωρών.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024