Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΟΛΠ: Προκήρυξη διαγωνισμoύ για εξοικονόμηση ενέργειας και φωτισμού στο λιμάνι
Ο ανοιχτός πρόχειρος διαγωνισμός θα διεξαχθεί στις 29 Αυγούστου

ΟΛΠ: Προκήρυξη διαγωνισμoύ για εξοικονόμηση ενέργειας και φωτισμού στο λιμάνι

Το αντικείμενο του διαγωνισμού του ΟΛΠ περιλαμβάνει την καταγραφή και ανάλυση της υφιστάμενης κατάστασης, τη νέα ταξινόμηση των φωτιστικών χώρων ανά περιοχή και είδος, προτάσεις ανασύνθεσης σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα και οδηγίες για τη συνεχή συντήρηση του δικτύου.

Πρόσκληση υποβολής προσφορών για την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σε θέματα εξοικονόμησης ενέργειας και βελτίωσης του φωτισμού στα κτίρια και τις εγκαταστάσεις της χερσαίας ζώνης του λιμανιού, εξέδωσε ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ ΑΕ), προϋπολογισμού 42.000 ευρώ (πλέον ΦΠΑ).

Ο ανοιχτός πρόχειρος διαγωνισμός με κριτήριο κατακύρωσης τη συμφερότερη προσφορά θα διεξαχθεί στις 29 Αυγούστου 2012. Το αντικείμενο του διαγωνισμού περιλαμβάνει την καταγραφή και ανάλυση της υφιστάμενης κατάστασης, τη νέα ταξινόμηση των φωτιστικών χώρων ανά περιοχή και είδος, προτάσεις ανασύνθεσης σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα και οδηγίες για τη συνεχή συντήρηση του δικτύου.   

Όπως τόνισε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠ ΑΕ κ. Γιώργος Ανωμερίτη, “το λιμάνι το οποίο εκτείνεται σε έκταση κρηπιδότοιχων 22 χλμ., με τεράστιους χερσαίους χώρους, αποτελεί μεγάλο καταναλωτή ενέργειας. Στα πλαίσια των φιλοπεριβαλλοντικών δράσεων του ΟΛΠ ΑΕ, στον οποίο ήδη απονεμήθηκε το 2011 από την ESPO (Ευρωπαϊκή Ένωση Λιμένων) ο τίτλος του ECOPORT, εκτός από τη δημιουργία φωτοβολταϊκών πάρκων, αποφασίσθηκε η μελέτη νέων φωτιστικών πεδίων με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας και την ενίσχυση των φωτιστικών πεδίων. Από τις μεταβολές αυτές αναμένεται να προκύψουν οφέλη άνω των 2 εκατ. ευρώ ετησίως, ποσό το οποίο ισοδυναμεί με το 2% του τζίρου και το 20% των κερδών του. Σημειώνεται ότι ο ΟΛΠ ΑΕ εξυπηρέτησε το 2011 μέρα-νύχτα επί 365 ημέρες το χρόνο 50.000 αφιξοαναχωρήσεις πλοίων”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
30/05/2023
29/05/2023
26/05/2023
25/05/2023
24/05/2023
23/05/2023