Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑναγκαιότητα παραχώρησης χώρου από τον Ο.Λ.ΠΑ στον Δήμο Πατρέων
Λιμένες

Αναγκαιότητα παραχώρησης χώρου από τον Ο.Λ.ΠΑ στον Δήμο Πατρέων

Διευκρινήσεις της Γενικής Γραμματείας Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου σχετικά με την παραχώρηση χώρου της Ζώνης Λιμένα Πάτρας από τον Οργανισμό Λιμένα Πάτρας ΑΕ στον Δήμο Πατρέων.

Σχετικά με την παραχώρηση χώρου της Ζώνης Λιμένα Πάτρας από τον Οργανισμό Λιμένα Πάτρας ΑΕ στον Δήμο Πατρέων, η Γενική Γραμματεία Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής (Γ.Γ.Λ.Λ.Π) του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου (ΥΝΑ), διευκρινίζει τα ακόλουθα:

1. Είναι γνωστή η επιθυμία και επιδίωξη του ΥΝΑ για επίτευξη συνεργασίας και αγαστών σχέσεων, στα πλαίσια πάντοτε της νομιμότητας, μεταξύ των ΟΤΑ, των τοπικών κοινωνιών και των διοικήσεων των λιμένων της χώρας προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.
2. Ήδη, από τις 13 Μαρτίου 2012, ο τότε γενικός γραμματέας Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής τόνιζε, σε έγγραφό του προς όλους τους οργανισμούς λιμένων της χώρας και προς τον Οργανισμό Λιμένος Πατρών (Ο.Λ.ΠΑ.), ότι η απόδοση τμημάτων της χερσαίας ζώνης λιμένα σε ΟΤΑ δεν καλύπτεται από την κείμενη νομοθεσία και βρίσκεται εκτός ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου.
3. Κατά την επιτόπια επίσκεψή του στο λιμένα Πατρών και το Δήμο Πατρέων στις 10 Οκτωβρίου 2012, ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής, καθηγητής κ. Κωνσταντίνος Μουτζούρης, είχε τονίσει την αναγκαιότητα νομιμοποιήσεως του θέματος της παραχωρήσεως χώρου από τον Ο.Λ.ΠΑ στον Δήμο Πατρέων, η οποία είχε γίνει τον Ιανουάριο του 2012.
4. Mε νεότερο έγγραφό της προς τον Ο.Λ.ΠΑ στις 30 Οκτωβρίου 2012, η Γενική Γραμματεία Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής επανήλθε στην τήρηση των νομίμων προϋποθέσεων στο ίδιο θέμα, στα πλαίσια της χρηστής διοικήσεως, για την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024