Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΘαλάσσιος ΤουρισμόςΜε προβλήματα η ανάπτυξη του λιμένα Ηγουμενίτσας

Με προβλήματα η ανάπτυξη του λιμένα Ηγουμενίτσας

Το λιμάνι της Ηγουμενίτσας καθώς και τα έργα που πρέπει να γίνουν, με στόχο την ανάπτυξη του είναι στο επίκεντρο των συζητήσεων όλων των εμπλεκόμενων φορέων, αλλά και των κατοίκων […]

Το λιμάνι της Ηγουμενίτσας καθώς και τα έργα που πρέπει να γίνουν, με στόχο την ανάπτυξη του είναι στο επίκεντρο των συζητήσεων όλων των εμπλεκόμενων φορέων, αλλά<...> και των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής της Ηπείρου, σύμφωνα με τοπικά δημοσιεύματα.

Με αυτόν το στόχο το διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας ΑΕ συνεδρίασε πρόσφατα, έχοντας ως μόνο και κύριο θέμα στην ημερήσια διάταξη “τον καθορισμό των όρων και των περιορισμών δόμησης στη χερσαία ζώνη της Β` φάσης του λιμένα Ηγουμενίτσας”, η οποία περιλαμβάνει τη σύνδεση του νέου λιμένα με τον παλιό, πρόσθετες κατασκευές στον υφιστάμενο νέο λιμένα κ.λ.π.

Όπως δε αναφέρθηκε χαρακτηριστικά, “η λειτουργία του οργανισμού θα πρέπει να συνδυάζει τη νομιμότητα και τη διαφάνεια στη διαχείριση του δημόσιου χρήματος, τη βιωσιμότητα και την εξέλιξη της επιχείρησης και ταυτόχρονα να μη δημιουργεί αρνητικές παρενέργειες στην επιχειρηματική και εμπορική δραστηριότητα της ευρύτερης περιοχής της Ηγουμενίτσας”.

Στη συνεδρίαση έλαβαν μέρος, εκτός από τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Οργανισμού, ο βουλευτής του νομού κ. Αντώνης Μπέζας, ο δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Θ. Πιτούλης, εκπρόσωποι του Τεχνικού Επιμελητηρίου (Παράρτημα Θεσπρωτίας), καθώς και των συλλόγων ναυτικών και τουριστικών πρακτόρων. Στη σύσκεψη είχαν κληθεί από τον ΟΛΗΓ εκπρόσωποι του ΥΠΕΧΩΔΕ, οι οποίοι παρουσίασαν το προγραμματικό σχέδιο της β` φάσης του λιμένα, με τα προβλεπόμενα κτήρια και κατασκευές, τις χρήσεις γης, τους περιορισμούς δόμησης και τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Όπως τονίσθηκε, η Β` ολοκληρωμένη φάση του λιμένα Ηγουμενίτσας, περιλαμβάνει τη σύνδεση του νέου λιμένα με τον παλιό, πρόσθετες κατασκευές στον υφιστάμενο νέο λιμένα, έργα διαμόρφωσης σε τμήμα του παλιού (χερσαία ζώνη ακτοπλοΐα), μόνιμη διευθέτηση του διαύλου της Ηγουμενίτσας, καθώς και έργα προστασίας του Δρεπάνου.

Παράλληλα, επισημάνθηκε ότι δεν έχει υποβληθεί πρόταση στο ταμείο συνοχής για συγχρηματοδότηση και επομένως δεν έχει ακόμα διασφαλιστεί η ολοκληρωμένη χρηματοδότηση του έργου της δεύτερης φάσης. Για την υποβολή της πρότασης θα πρέπει να εγκριθούν οι ειδικοί όροι δόμησης και οι σχετικές προμελέτες, να γίνει τροποποίηση της υφιστάμενης χερσαίας ζώνης και να εγκριθεί η περιβαλλοντική μελέτη μετά από έκφραση γνώμης του νομαρχιακού συμβουλίου Θεσπρωτίας.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024