Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΠιστοποίηση κατά EN ISO 9001:2008 και EN ISO 14001:2004 στον ΟΛΠ από Lloyd’s και Bureau Veritas
Posidonia Sea Tourism Forum 2013

Πιστοποίηση κατά EN ISO 9001:2008 και EN ISO 14001:2004 στον ΟΛΠ από Lloyd’s και Bureau Veritas

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΙΜΕ θα συνέλθει τον επόμενο μήνα στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να ασχοληθεί με τη διαδικασία εφαρμογής των νέων Master Plans των Λιμένων.

Στη χορήγηση των Τίτλων Πιστοποίησης των διεθνών προτύπων EN ISO 9001:2008 και EN ISO 14001:2004 στον ΟΛΠ ΑΕ, προχώρησαν κατά τη διάρκεια των Ποσειδωνίων για το Θαλάσσιο Τουρισμό, οι πρόεδροι και τα στελέχη των εταιρειών Lloyd’s και Bureau Veritas. Η χορήγηση των Τίτλων Πιστοποίησης για την Κρουαζιέρα, ικανοποίησε πλήρως την αγορά κρουαζιέρας για την ποιοτική και φιλοπεριβαλλοντική πολιτική που ασκεί ο ΟΛΠ ΑΕ.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠ ΑΕ κ. Γιώργος Ανωμερίτης μιλώντας στην εκδήλωση απονομής για την ανάγκη εφαρμογής της νέας Πολιτικής Ποιότητας “ο ΟΛΠ ΑΕ, ο οποίος από το 2011 έχει αναγνωρισθεί ως ECOPORT από την ESPO με πιστοποίηση των Lloyd’s, κάνει ένα ακόμα βήμα για μία αποτελεσματική Πολιτική Ποιότητας εντάσσοντας στα διεθνή πρότυπα ISO τις υπηρεσίες του τομέα Κρουαζιέρας. Καλούνται οι εργαζόμενοι και τα στελέχη του ΟΛΠ ΑΕ, οι πελάτες και η κοινωνία, οι προμηθευτές και οι επιβάτες να ενσωματώσουν στα οράματά και τους στόχους του ΟΛΠ ΑΕ για ένα λιμάνι ποιότητας και περιβάλλοντος το σύνολο των καθημερινών τους υπηρεσιών. Η διοίκηση του ΟΛΠ ΑΕ θα παρέχει την αμέριστη συμπαράσταση της προς όλους για την εφαρμογή και τη συνεχή βελτίωση του Συστήματος. Το λιμάνι του Πειραιά δεν είναι μόνο ένα μεγάλο λιμάνι, αλλά και ένα λιμάνι ασφάλειας, ποιότητας υπηρεσιών και φιλοπεριβαλλοντικών δράσεων”.

Ακόμη, συνεκλήθη το Δ.Σ. της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος (ΕΛΙΜΕ) και σύμφωνα με το Καταστατικό της Εταιρείας αποφάσισε:
α) την επανασυγκρότηση του Δ.Σ. και την εκλογή σε Σώμα λόγω της μεταβολής που επήλθε στη σύνθεση έξι Δ.Σ. σε Οργανισμούς Λιμένων και
β) την εγγραφή ως νέων μελών της ΕΛΙΜΕ, του Λιμενικού Ταμείου Λέσβου, του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ρόδου, του Δ.Λ.Τ. Ναυπλίου, του Δ.Λ.Τ. Κεφαλληνίας – Ιθάκης και του Δ.Λ.Τ. Σάμου.

Στο νέο Δ.Σ. πρόεδρος επανεκλέχθηκε ο κ. Ανωμερίτης, αντιπρόεδρος ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ο.Λ. Θεσσαλονίκης κ. Στέλιος Αγγελούδης, Οικονομικός Επόπτης ο πρόεδρος του Δ.Σ. Ραφήνας κ. Γ. Ορκόπουλος, ενώ ως νέα μέλη εκλέχθηκαν ο πρόεδρος του Ο.Λ. Καβάλας κ. Χρ. Ηλιάδης και της Αλεξανδρούπολης κ. Στ. Σταυράκογλου. Στο Δ.Σ. της ΕΛΙΜΕ συμμετέχουν επίσης οι πρόεδροι και διευθύνοντες σύμβουλοι των Ο.Λ. Πάτρας, Ηρακλείου, Βόλου, Κέρκυρας, Λαυρίου και Ελευσίνας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο θα συνέλθει εκ νέου τον επόμενο μήνα στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να ασχοληθεί:
α) με την εφαρμογή των διατάξεων μετασχηματισμού του λιμενικού συστήματος βάσει του νέου Νόμου του Ν.Ν.Α.
β) τη διαδικασία εφαρμογής των νέων Master Plans των Λιμένων
γ) με το θέμα της αναδιαμόρφωσης των προϋπολογισμών ορισμένων λιμένων
δ) την υπογραφή νέων Σ.Σ.Ε στα λοιπά πλην ΟΛΠ και ΟΛΘ λιμάνια και
ε) με το τεράστιο θέμα λειτουργίας, το οποίο έχει προκύψει σε ορισμένα περιφερειακά λιμάνια λόγω έλλειψης προσωπικού.  

Το Δ.Σ. συζήτησε και ενέκρινε ομόφωνα εκ νέου την πάγια θέση της ΕΛΙΜΕ υπέρ της εφαρμογής του μοντέλου του ευρωπαϊκού λιμενικού συστήματος και των αρχών του, ως του μόνου μοχλού ανάπτυξης των λιμένων της χώρας.   

Τέλος, ο κ. Ανωμερίτης συμμετείχε και ως καλεσμένος επίσημος ομιλητής, στην ειδική συνεδρίαση για τις επενδύσεις σε λιμένες με στόχο την ανάπτυξη της κρουαζιέρας. O κ. Ανωμερίτης, αφού εξέθεσε τις απόψεις του για το ευρωπαϊκό λιμενικό σύστημα και τις αρχές της Ανταγωνιστικότητας, Αποδοτικότητας, Διαφάνειας και Προστασίας του Περιβάλλοντος, τόνισε ότι ο ΟΛΠ ΑΕ συνεργάζεται με άριστο τρόπο με τους 4 μεγάλους ομίλους κρουαζιέρας, οι οποίοι διαθέτουν το 87,6% του μεριδίου της παγκόσμιας αγοράς. Αφού εξέθεσε την πολιτική ανάπτυξης της κρουαζιέρας στα ελληνικά λιμάνια και τον ΟΛΠ δήλωσε ότι με στόχο το 2021, οπότε και θα εορτασθούν τα 2.500 χρόνια από τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας και την εγκαθίδρυση της δημοκρατίας, το λιμάνι κρουαζιέρας του ΟΛΠ ΑΕ θα μετασχηματισθεί σε κύρια “πύλη” τουρισμού και πολιτισμού της χώρας.

Κύριες πολιτικές αυτής της πορείας θα είναι οι νέες επενδύσεις για υποδομές και οι παραχωρήσεις στις εταιρείες κρουαζιέρας αποκλειστικής χρήσης Προβλητών και οικοδόμησης νέων ανωδομών. Στο κεφάλαιο των ιδιωτικοποιήσεων εντύπωση προκάλεσε η απόλυτη αντίθεση του αντιπροέδρου της Carnival κ. M. Nestour για ιδιωτικοποιήσεις λιμένων κρουαζιέρας, ενώ ο εκπρόσωπος της Royal Caribbean κ. J. Tercek τάχθηκε υπέρ της ιδιωτικοποίησης σε μικρού μεγέθους λιμένες, κυρίως σε ανωδομές. Ιδιαίτερες θετικές αναφορές υπέρ των νέων υποδομών και ανωδομών και του εκσυγχρονισμού του ΟΛΠ έκανε και ο κεντρικός ομιλητής της Carnival, αντιπρόεδρος Ανάπτυξης Λιμένων και Προορισμών κ. G. Israel, χαιρετίζοντας ιδιαίτερα την επένδυση και λειτουργία του Β’ Terminal που εγκαινιάσθηκε την περασμένη Δευτέρα.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024