Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΥποδοχή του τελευταίου κρουαζιερόπλοιου για το 2013 στο Ηράκλειο Κρήτης

Υποδοχή του τελευταίου κρουαζιερόπλοιου για το 2013 στο Ηράκλειο Κρήτης

Με μια λιτή εκδήλωση που περιλάμβανε ζωντανή μουσική και χορό καθώς και παραδοσιακές κρητικές γεύσεις, υποδέχτηκε ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου το τελευταίο κρουαζιερόπλοιο για το 2013 προετοιμαζόμενος για μια επίσης ελπιδοφόρα χρονιά στην κρουαζιέρα με σημαντική αναμενόμενη αύξηση για το 2014.

 

Ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου (ΟΛΗ) υποδέχτηκε στις 20 Δεκεμβρίου 2013, με μια λιτή εκδήλωση, το τελευταίο κρουαζιερόπλοιο της χρονιάς. Μιας χρονιάς που σημαδεύτηκε από τη σημαντική αύξηση των αφίξεων επιβατών κρουαζιέρας (homeport και transit) στο Ηράκλειο Κρήτης. 

Το πλοίο MSC Fantasia, χωρητικότητας 4.000 επιβατών με 1.400 μέλη πληρώματος, αφίχθει στις 07:00 στο Ηράκλειο, με σύμμαχο τον καιρό, μετά από αρκετές ημέρες βροχόπτωσης. Οι καιρικές συνθήκες βοήθησαν, ώστε οι επισκέπτες, 60 διαφορετικών εθνικοτήτων, να απολαύσουν την παραμονή τους στην πόλη του Ηρακλείου, αλλά και την υποδοχή που διοργάνωσε ο ΟΛΗ. Αυτή περιλάμβανε παρασκευή παραδοσιακών κρητικών λουκουμάδων και τσικουδιάς με την υποστήριξη του Εργαστηρίου Ελευθέρων σπουδών Kappa Studies, καθώς και ζωντανή μουσική και χορό από κρητικό παραδοσιακό συγκρότημα. Στην τελετή παραβρέθηκαν ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΗ κ. Ιωάννης Μπρα, ο αντιδήμαρχος Ηρακλείου κ. Νίκος Γιαλιτάκης, ο λιμενάρχης Ηρακλείου, κ. Θεοφάνης Κούρκουλος και άλλα στελέχη του Οργανισμού.

 

Πριν την εκδήλωση, πραγματοποιήθηκε εθιμοτυπική επίσκεψη στο πλοίο, όπου έγινε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων με τον Ύπαρχο. Ο Οργανισμός προετοιμάζεται ήδη για μια επίσης ελπιδοφόρα “χρονιά κρουαζιέρας” που ξεκινάει στις 11 Ιανουαρίου και η οποία χαρακτηρίζεται από την αναμενόμενη ονομαστική αύξηση των αφίξεων κατά 24%, αλλά και την σημαντική τόνωση της αγοράς της πόλης, τους χειμερινούς μήνες.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024