Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΔιεθνείς ΤάσειςΓεωργαράκης: Μικρή μείωση των διεθνών αφίξεων σημειώνει η χώρας μας

Γεωργαράκης: Μικρή μείωση των διεθνών αφίξεων σημειώνει η χώρας μας

Η μείωση του τουριστικού ρεύματος προς τη χώρα μας τη φετινή χρονιά θα κυμανθεί περί το 3,5% ενώ την ίδια στιγμή κατ’ εξοχήν ανταγωνίστριες χώρες, όπως η Ισπανία, η Πορτογαλία, […]

Η μείωση του τουριστικού ρεύματος προς τη χώρα μας τη φετινή χρονιά θα κυμανθεί περί το 3,5% ενώ την ίδια στιγμή κατ’ εξοχήν ανταγωνίστριες χώρες<...>, όπως η Ισπανία, η Πορτογαλία, και η Τυνησία εμφανίζουν διψήφια ποσοστά μείωσης, δήλωσε ο γενικός γραμματέας Τουρισμού Δημήτρης Γεωργαράκης στην εκπομπή του Netnews ‘Στο ρυθμό της Ανάπτυξης’ στη δημοσιογράφο Σοφία Ιορδανίδου.

Ο κ. Γεωργαράκης απέδωσε την μείωση της τουριστικής κίνησης προς τη χώρα μας στη γενικότερη ύφεση που παρατηρείται στη διεθνή τουριστική αγορά μετά το τρομοκρατικό κτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου. Απαντώντας στη παρατήρηση της δημοσιογράφου ότι την ίδια στιγμή η Τουρκία εμφανίζει αύξηση των αντιστοίχων ποσοστών, ο κ. Γεργαράκης παρατήρησε ότι αυτό οφείλεται αφενός στις αυξημένες τουριστικές επενδύσεις που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στη γειτονική χώρα από επιχειρηματικούς ομίλους του εξωτερικού και αφετέρου στο χαμηλό συγκριτικά κόστος του τουρκικού τουρισμού.

Αναφερόμενος στο θέμα των μεγάλων tour operators, που ελέγχουν τη διεθνή τουριστική αγορά, ο κ. Γεωργαράκης αποκάλυψε ότι το 60% των φετινών αφίξεων τουριστών στην Ελλάδα οφείλεται στους δύο μεγαλύτερους tour operators του εξωτερικού, ενώ το υπόλοιπο 40% στους εγχώριους διανομείς. Παράλληλα, υποστήριξε ότι η χώρα μας οφείλει είτε να ενισχύσει αποφασιστικά το εγχώριο δίκτυο διανομής, είτε να επιχειρήσει να καταστήσει τους διεθνείς tour operators ουσιαστικούς συνεταίρους του ελληνικού τουρισμού, πείθοντας τους να επενδύσουν στον τομέα των τουριστικών υποδομών στην Ελλάδα.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024