Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΈνωση Ξενοδοχείων Ηρακλείου: 'Με δειλά βήματα ανοίγει η σεζόν του 2022'
Ξενοδοχία

Ένωση Ξενοδοχείων Ηρακλείου: 'Με δειλά βήματα ανοίγει η σεζόν του 2022'

Ο πόλεμος έχει φέρει σημαντική επιβράδυνση των κρατήσεων, ενώ και οι κρατήσεις των χωρών της Ρωσίας, της Ουκρανίας και της Λευκορωσίας θεωρούνται ουσιαστικά χαμένες, λένε οι ξενοδόχοι του Ηρακλείου.

“Η Ένωση Ξενοδοχείων Ηρακλείου έχει πολλές φορές επισημάνει την ανάγκη να παραμένουμε ενωμένοι και συνεπείς στο τουριστικό μας προϊόν και να στηρίξουμε τον κλάδο της φιλοξενίας, όχι ανταγωνιζόμενοι μεταξύ μας, αλλά συνεργαζόμενοι”, αναφέρει η επιστολή της η Ένωση προς τα μέλη της.

Η Ένωση προχωρά σε μια σειρά επισημάνσεων “για να έχουμε όλοι μια καλή σεζόν χωρίς σημαντικές απώλειες στο τέλος της”:

  1. “Ο Κορωνοϊός δεν έχει φύγει και συνεχίζει να αποτελεί απειλή για εμάς, τους συναδέλφους μας και τις επιχειρήσεις μας. Να τηρήσουμε τα πρωτόκολλα και να είμαστε όλοι σε επαγρύπνηση για να κλείσουμε μια και καλή αυτό το κεφάλαιο της ζωής μας.
  2. Κάποιοι συνάδελφοι ξεκίνησαν ήδη τη λειτουργία τους, ενώ πολλοί δεν έχουν ακόμη ανοίξει. Επομένως δε μιλάμε για επιστροφή στην κανονικότητα, αλλά για δειλά βήματα. Παρατηρούμε δε ότι οι τιμές παραμένουν εξαιρετικά χαμηλές και κάποιες φορές πολύ κάτω από αυτό που χαρακτηρίζει την κατηγορία στην οποία ανήκουν τα ξενοδοχεία. Συνιστούμε προσοχή γιατί η παραπάνω πρακτική αποτελεί αθέμιτο ανταγωνισμό και αλλοιώνει στα θεμέλια του τον ποιοτικό τουρισμό και τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων.
  3. Το κόστος λειτουργίας των επιχειρήσεων μας έχει επιβαρυνθεί σημαντικά, εξαιτίας των έντονων πληθωριστικών πιέσεων και της πολύ μεγάλης αύξησης των τιμών ενέργειας και πρώτων υλών. Σε συνδυασμό με τις κλειδωμένες τιμές από την περασμένη σαιζόν και τις χαμηλές τιμές που βρίσκει κανείς στην αγορά, αυτό συνιστά σοβαρό κίνδυνο για πολλές επιχειρήσεις. Ακόμη δεν έχουμε λάβει ουσιαστικές διαβεβαιώσεις για αποκλιμάκωση τιμών ενέργειας, ενώ και οι κερδοσκοπικές πρακτικές έχουν ξεφύγει από κάθε μέτρο.
  4. Σε δηλώσεις του, ο υπουργός Τουρισμού κάνει λόγο για πολύ μεγάλη αύξηση των κρατήσεων σε καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης, που συνιστά ακόμη μια σημαντική απειλή για τον κλάδο μας, ειδικά όσο παραμένει άλυτο το θέμα της ανταγωνιστικότητας των νομίμως λειτουργούντων ξενοδοχειακών καταλυμάτων, ενάντια στη σκιώδη φιλοξενία.
  5. Ο πόλεμος, τέλος, έχει φέρει σημαντική επιβράδυνση των κρατήσεων, ενώ και οι κρατήσεις των χωρών της Ρωσίας, της Ουκρανίας και της Λευκορωσίας θεωρούνται ουσιαστικά χαμένες. Να μείνουμε σε επαγρύπνηση, πολύ περισσότερο που όλοι ξέρουμε ότι οι δηλωμένες αεροπορικές θέσεις δεν υλοποιούνται ποτέ και συχνά μειώνονται στην πορεία. Τα δε αυξημένα αεροπορικά ναύλα δείχνουν ήδη ότι θα αποθαρρύνουν αρκετούς στο επόμενο διάστημα, αφού το hedging των καυσίμων σε ανταγωνιστικές τιμές φτάνει στο τέλος του”.
Εκδότης - Αρχισυντάκης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

02/10/2023
29/09/2023
28/09/2023
27/09/2023
26/09/2023
25/09/2023