Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΕπιβεβαιώνονται οι ανοδικές τάσεις του παγκόσμιου τουρισμού

Επιβεβαιώνονται οι ανοδικές τάσεις του παγκόσμιου τουρισμού

Σύμφωνα με μελέτη του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, ΠΟΤ, αύξηση παρουσιάζει ξανά ο τουρισμός των κοντινών προορισμών ήδη από τους πρώτους μήνες του 2004, επιβεβαιώνοντας τις ανοδικές τάσεις που είχαν εμφανιστεί στα τέλη του 2003….

Σύμφωνα με μελέτη του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, ΠΟΤ, αύξηση παρουσιάζει ξανά ο τουρισμός των<...> κοντινών προορισμών ήδη από τους πρώτους μήνες του 2004, επιβεβαιώνοντας τις ανοδικές τάσεις που είχαν εμφανιστεί στα τέλη του 2003. “Μετά τα πρόσφατα τουριστικά χτυπήματα και τις ασταθείς κοινωνικό-πολιτικές επικρατούσες συνθήκες, ο κόσμος φαίνεται να επανακατέκτησε την χαμένη ταξιδιωτική εμπιστοσύνη του και να ξανάρχισε τα ταξίδια”, αναφέρουν χαρακτηριστικά τα συμπεράσματα της έρευνας.

Το τελευταίο τεύχος του Παγκόσμιου Τουριστικού Βαρόμετρου (World Tourism Barometer), που εκδόθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού (WTO), στα τέλη Ιουνίου, αναφέρει ότι η θετική οικονομική κατάσταση και οι προοπτικές του τουριστικού τομέα που γεννούν συνεχώς νέες αγορές, αποτελούν τις κατάλληλες συνθήκες για μία εκ νέου αύξηση ζήτησης των τουριστικών προϊόντων.

Τα μακρινά ταξίδια, κυρίως εκτός Ευρώπης, συνεχίζουν να είναι πολλά, αλλά τα κοντινά ταξίδια μικρής διάρκειας φαίνεται να πηγαίνουν συγκριτικά καλύτερα. Η πλειοψηφία των χώρων αναφέρει αύξηση της τουριστικής κίνησης στους πρώτους μήνες του τρέχοντος έτους, παρά τα πτωτικά στοιχεία που είχαν εμφανιστεί την ίδια περίοδο πέρσι. Τελικά, οι περσινές απώλειες έχουν αντισταθμιστεί και τώρα καταγράφεται μία πραγματική άνοδος στον τουρισμό. Όλοι οι προορισμοί, αλλά κυρίως αυτοί της Ασίας και του Ειρηνικού, εμφανίζουν την μεγαλύτερη κίνηση, παρά τους δύσκολους καιρούς.

Η εκτίμηση της τουριστικής κίνησης από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού είναι απόρροια των αλάνθαστων στοιχείων της έρευνας, που καταδεικνύουν βελτίωση των στατιστικών δεδομένων, σχετικά με τις τουριστικές υπηρεσίες, και αύξηση της ταξιδιωτικής εμπιστοσύνης των ανθρώπων. Περισσότεροι από 230 ειδικοί από πάνω από 100 χώρες, που συμμετείχαν στην έρευνα, επαλήθευσαν την αύξηση των τεσσάρων προηγούμενων μηνών (Ιανουάριος-Απρίλιος), όπως και τις αντίστοιχες προβλέψεις για αύξηση μέσα στους επόμενους τέσσερις μήνες (Μάιος-Αύγουστος).

Ο κ. Augusto Huescar, διευθυντής του τμήματος Market Intelligence and Promotion Department του ΠΟΤ, σχετικά με το θέμα σχολίασε ότι “από τότε που ξεκίνησε η ομάδα μας να συντάσσει το Παγκόσμιο Τουριστικό Βαρόμετρο (World Tourism Barometer) τον προηγούμενο χρόνο, έχουμε δει μία σημαντική αλλαγή προς το καλύτερο, όσον αφορά στις συνθήκες των οικονομικών και των γεωπολιτικών δεδομένων. Η εμπιστοσύνη έχει επανέλθει στους ταξιδιώτες και οι αριθμοί τουριστικής κίνησης του 2004 ανεβαίνουν, σε αντίθεση με την πτώση που σημείωναν τα προηγούμενα χρόνια.. Φυσικά υπάρχουν παράγοντες που δεν έχουν ληφθεί σοβαρά υπόψη, όπως η απειλή ενδεχόμενων τρομοκρατικών χτυπημάτων και οι υψηλές τιμές, αλλά αυτά δεν φαίνονται να επηρεάζουν τους τουρίστες, προς το παρόν”.

Αναλυτικά στοιχεία για κάθε χώρα θα βρείτε στο TravelDailyNews International

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024