Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΔιεθνείς ΤάσειςPegasus Solutions: Αύξηση των ταξιδιών αναψυχής κατά την εορτατιστική περίοδο κατά 4%
Τάσεις

Pegasus Solutions: Αύξηση των ταξιδιών αναψυχής κατά την εορτατιστική περίοδο κατά 4%

Οι καταναλωτές έκαναν περισσότερες κρατήσεις κατά 1,9% για ταξίδια αναψυχής το Νοέμβριο σε σχέση με πέρυσι -κατά μέσο όρο +3,3% υψηλότερα ποσοστά παγκοσμίως. Όλες οι περιοχές εκτός Ευρώπης παρουσίασαν μονοψηφίο και διψήφιο ρυθμό ανάπτυξης και οι τιμές αυξήθηκαν κατά 1% από το προηγούμενο έτος.

Ο τομέας αναψυχής εμφάνισε  στο σύνολό του καλύτερες επιδόσεις σε σχέση με το Νοέμβριο του 2012 και αναμένεται να αναρριχηθεί το 2014, σύμφωνα με την Pegasus Solutions. Ο μεγαλύτερος παγκοσμίως επεξεργαστής ηλεκτρονικών κρατήσεων στον κόσμο αναφέρει ότι οι τιμές των κρατήσεων κρατήθηκαν σε υψηλούς ρυθμούς σε όλες τις περιοχές του κόσμου για κρατήσεις αναψυξής και αναμένεται να αυξηθούν κατά περίπου 4% μέσα στην εορταστική περίοδο.

“Πολλά ξενοδοχεία προσβλέπουν την εορταστική περίοδο,ως απροσδόκητο δώρο που θα αναπληρώσει τυχόν χαμηλές περιόδους του υπόλοιπου έτους”, δήλωσε ο David Millili, διευθύνων σύμβουλος της Pegasus Solutions. “Ο Νοέμβριος άνοιξε την εορταστική περίοδο του 2013 με μια σταθερή αυξητική τάση, με κέρδη για τον τομέα αναψυξής σε παγκόσμιο επίπεδο, και σχετικά σταθερή εταιρική απόδοση. Αυτό που είναι σημαντικό είναι ότι οι αυξήσεις που παρατηρήσαμε έρχονται να προστεθούν σε αυτές που είδαμε το 2012, οι οποίες ήταν αυξητικές και σε σχέση με το 2011, και ούτω καθεξής”.

Οι καταναλωτές πραγματοποίησαν περισσότερες κρατήσεις (+1,9%) για ταξίδια αναψυχής το Νοέμβριο σε σχέση με πέρυσι και σε κατά μέσο όρο 3,3% υψηλότερα ποσοστά παγκοσμίως. Όλες οι περιοχές εκτός Ευρώπης παρουσίασαν μονοψηφίο και διψήφιο ρυθμό ανάπτυξης και οι τιμές αυξήθηκαν κατά 1% από τον προηγούμενο χρόνο. Στη Βόρεια Αμερική, οι τιμές αυξήθηκαν σχεδόν κατά 5% την περίοδο  ων Ευχαριστιών.

Οι εταιρικές κρατήσεις που έγιναν μέσω του παγκόσμιου συστήματος διανομής το Νοέμβριο υπολείπονταν του όγκου του προηγούμενου έτους κατά 1,5% σε παγκόσμιο επίπεδο. Ωστόσο, οι κρατήσεις έγιναν σε τιμές κατά 1,7 % υψηλότερα από πέρυσι συνολικά. Ενώ οι όγκοι συναλλαγών αναμένεται να κρατηθούν σταθεροί ή να αυξηθούν ελαφρώς στο α’ τρίμηνο, οι τιμές θα συνεχίσουν να αυξάνονται, ακόμη και να προσεγγίσουν τα επίπεδα του 2013, κατά την πρώτη του έτους.

Σημειώνεται ότι τα στοιχεία που καταγράφονται από την Pegasus Solutions προέρχονται από τα δισεκατομμύρια των συναλλαγών που εκτελούνται σε μηνιαία βάση για σχεδόν 100.000 πελάτες ξενοδοχείων, εξυπηρετώντας περισσότερο από 16 δισ. δολ. το χρόνο. Η Pegasus View, που εκδίδεται σε τριμηνιαία βάση, είναι η μόνη έκθεση του τομέα που αντικατοπτρίζει τα δεδομένα που προέρχονται από τις συναλλαγές GDS και ADS, που εκπροσωπούν τις επιχειρήσεις του τομέα αναψυχής και τις αντίστοιχες αγορές. Η υπηρεσία marketing performance της Pegasus (υπηρεσία έρευνας απόδοσης αγορών) είναι ένα μηνιαίο προϊόν αναφοράς και παρέχει συνολικά στοιχεία ανά τρίμηνο στο The Pegasus View.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024