Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΠόσο καθαρά είναι τα δωμάτια των ξενοδοχείων;
Έρευνα του Πανεπιστημίου του Χιούστον

Πόσο καθαρά είναι τα δωμάτια των ξενοδοχείων;

Τα αντικείμενα που συγκεντρώνουν τη μεγαλύτερη ποσότητα βακτηρίων σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου είναι το τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης και οι διακόπτες για τα φώτα -ειδικά οι διακόπτες στις λάμπες των κρεβατιών, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Χιούστον.

Αμερικανοί ερευνητές αποφάσισαν να διαπιστώσουν ποια είναι τα πιο επικίνδυνα για την υγεία σημεία και αντικείμενα ενός δωματίου ξενοδοχείου. Πιο συγκεκριμένα, ερευνητές του Πανεπιστημίου του Χιούστον μελέτησαν το βαθμό καθαριότητας δωματίων σε αμερικανικά ξενοδοχεία και τις πιθανές απειλές υγείας για όσους διαμένουν εκεί. Όπως αναφέρουν, ένα δωμάτιο ξενοδοχείου δεν χρειάζεται να είναι τόσο καθαρό και απολυμασμένο όσο ο χώρος ενός χειρουργείου αλλά από τα ευρήματα της έρευνας προκύπτει ότι γενικά απαιτείται καλύτερο καθάρισμα.Στη λίστα των πιο ακάθαρτων αντικειμένων και “πλουσιότερων” σε βακτήρια ξεχωρίζουν τα τηλεκοντρόλ και οι διακόπτες για τα φώτα.

Οι ερευνητές αναφέρουν ότι τα δωμάτια των ξενοδοχείων είναι περισσότερο ακάθαρτα από ένα μέσο σπίτι, αλλά από την άλλη πλευρά αυτό δε θα έπρεπε να συμβαίνει με δεδομένο ότι τα δωμάτια των ξενοδοχείων καθαρίζονται καθημερινά. Γι’αυτό και οι ερευνητές επισημαίνουν ότι τα ευρήματά τους θα βοηθήσουν τις υπηρεσίες καθαριότητας των ξενοδοχείων να κάνουν αποτελεσματικότερη δουλειά.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα αντικείμενα που συγκεντρώνουν τη μεγαλύτερη ποσότητα βακτηρίων σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου είναι το τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης, και οι διακόπτες για τα φώτα και ειδικά οι διακόπτες στις λάμπες των κρεβατιών.

Αναλυτικότερα, τα πιο βρώμικα αντικείμενα (με σειρά από το πιο βρώμικο στο πιο καθαρό) βρέθηκαν να είναι:
– Σφουγγαρίστρες
– Διακόπτες φωτός
– Τηλεχειριστήρια τηλεόρασης
– Λεκάνες τουαλέτας
– Νεροχύτες
– Κεφαλάρια κρεβατιών
– Κουρτινόξυλα
– Πόμολα πορτών μπάνιων.

Οι ερευνητές υποδεικνύουν ως “ένοχες” για τις μολυσματικές εστίες τις καθαρίστριες και τα εργαλεία καθαρισμού. Η έρευνα έδειξε ότι τα σφουγγάρια και οι σφουγγαρίστρες είναι γεμάτες βακτήρια, τα οποία μεταφέρουν από δωμάτιο σε δωμάτιο. Σύμφωνα με τους ερευνητές θα πρέπει να γίνεται αντικατάσταση των καθαριστικών εργαλείων από βάρδια σε βάρδια των καθαριστριών, ώστε να περιορίζεται το πρόβλημα. Η έρευνα έδειξε ότι τα σημεία με τα χαμηλότερα επίπεδα βακτηρίων στα δωμάτια των ξενοδοχείων είναι τα κουρτινόξυλα και το πόμολο της πόρτας του μπάνιου.

H έρευνα παρουσιάστηκε στο φετινό συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρείας Μικροβιολογίας, στο Σαν Φρανσίσκο.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024