Τελευταία νέα
ΑρχικήΤεχνολογίαInternet και MobileΤιμή, έλλειψη ευελιξίας και πολύπλοκες διεργασίες, τα κύρια εμπόδια στις ομαδικές κρατήσεις εισιτηρίων
Έρευνα

Τιμή, έλλειψη ευελιξίας και πολύπλοκες διεργασίες, τα κύρια εμπόδια στις ομαδικές κρατήσεις εισιτηρίων

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της Azavista, πάνω από το 80% των ερωτηθέντων τουριστικών πρακτόρων δήλωσε ότι η το να βρει κανείς μια καλή τιμή για ομαδικά εισιτήρια είναι πιο δύσκολο από ό,τι για μεμονωμένες κρατήσεις. Ως εκ τούτου, η αεροπορική βιομηχανία θα πρέπει να προσφέρει μεγαλύτερη ευελιξία, φερ'ειπείν σε ακυρώσεις.

Η αεροπορική βιομηχανία θα πρέπει να βελτιώσει τις διαδικασίες της για τις ομαδικές κρατήσεις εισιτηρίων, διαπιστώνει έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την ολλανδική εταιρεία Azavista. Στην έρευνα της εταιρείας συμμετείχαν 200 διαχειριστές ομαδικών ταξιδιών και 20 μεγάλες αεροπορικές εταιρείες σε Ευρώπη, Μ. Ανατολή, Αφρική και ΗΠΑ και προσδιορίστηκαν οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η τουριστική βιομηχανία σε αυτόν τον τομέα.

Για να συμβάλουν σε ένα καλό οικονομικό κλίμα, οι αεροπορικές εταιρείες θα πρέπει να αναπτύξουν πιο ευέλικτες διαδικασίες για τις ομαδικές κρατήσεις. Σύμφωνα με την τελευταία οικονομική έκθεση της Διεθνούς Ένωσης Αεροπορικών Μεταφορών (IATA), η παγκόσμια αεροπορική βιομηχανία αναμένεται να έχει καθαρά κέρδη 19,7 δισ. δολ. το 2014, καθώς η ζήτηση των επιβατών -ομαδικά και ατομικά εισιτήρια- αναμένεται να αυξηθεί. Ενώ οι μεμονωμένες κρατήσεις μπορούν να πραγματοποιηθούν μέσα σε λίγα λεπτά, για τις ομαδικές κρατήσεις τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Μια ομαδική κράτηση εισιτηρίων μπορεί να χρειαστεί για την ολοκλήρωσή της μέρες ή ακόμα και εβδομάδες.

Η τιμή είναι ένα άλλο ευαίσθητο θέμα για τους διοργανωτές ομαδικών ταξιδιών. Πάνω από το 80% των ερωτηθέντων τουριστικών πρακτόρων δήλωσε ότι η το να βρει κανείς μια καλή τιμή για ομαδικά εισιτήρια είναι πιο δύσκολο από ό,τι για μεμονωμένες κρατήσεις. Ως εκ τούτου, η αεροπορική βιομηχανία θα πρέπει να προσφέρει μεγαλύτερη ευελιξία, φερ’ειπείν σε ακυρώσεις. Σύμφωνα με την έρευνα της Azavista, το 56% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι οι αεροπορικές εταιρείες θα πρέπει να προσφέρουν μεγαλύτερη ευελιξία σε αλλαγές, καθώς οι τουριστικοί πράκτορες έχουν να αντιμετωπίσουν με επιβεβαιώσεις τελευταίας στιγμής.

Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων περιέγραψε τις ομαδικές κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων ακριβές, αναποτελεσματικές, απογοητευτική και χρονοβόρα διαδικασία. Σχεδόν το 60% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι το ομαδικό check-in μπορεί να γίνει πιο αποτελεσματικό με online συστήματα ομαδικού check-in. Πρότειναν επίσης ομαδικό έλεγχο αποσκευών ή κάρτες επιβίβασης που θα έχουν εκδοθεί εκ των προτέρων, πριν από την άφιξη του γκρουπ. Οι διοργανωτές ταξιδιών λαμβάνουν όλο και περισσότερο υπόψη τους ποια αεροπορική εταιρεία είναι πιο εύκολη στη συνεργασία και ποια μπορεί να προσφέρει τους καλύτερους όρους και προϋποθέσεις.

Επιπλέον, το 80% των διοργανωτών ταξιδίων λένε ότι θα επιθυμούσαν μια τεχνολογική λύση, η οποία θα διαχειριζόταν όλες τις παραμέτρους των διαδικασιών ομαδικών αεροπορικών κρατήσεων, όπως την αποστολή RFPs (Request For Proposal), την αποδοχή προσφορών, την αναζήτηση των όρων και προϋποθέσεων και τη διαχείριση των πληροφοριών των επιβατών.

Από την άλλη πλευρά, για τις αεροπορικές εταιρείες οι προϋποθέσεις είναι αυστηρές, επειδή οι ομαδικές κρατήσεις έχουν ένα επίπεδο αβεβαιότητας και αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει “αιμορραγία’ στα έσοδα στον κλάδο των αερομεταφορών. Ως εκ τούτου, οι αεροπορικές εταιρείες επιλέγουν να μειώσουν αυτό το στοιχείο της αβεβαιότητας, θέτοντας όρους που θα τους διαφυλάξουν από πιθανές ακυρώσεις. Για τη διευκόλυνση μιας πιο αποτελεσματικής διαδικασίας σχεδιασμού, και τα δύο μέρη θα πρέπει να συνεργαστούν και να βρουν τις καλύτερες λύσεις για να βοηθήσουν στην ομαλή όλων λειτουργία των διαδικασιών.

Τα αποτελέσματα της έρευνας της Azavista “Group Flight Reservations: Trends, Challenges and Recommendations, March 2014” δείχνουν ότι, εκτός από την προφανή ανάγκη της βιομηχανίας να συνεργαστεί, ώστε να εξασφαλιστεί ο σχεδιασμός μιας ομαλότερη διαδικασίας ομαδικών κρατήσεων, η τεχνολογία μπορεί επίσης να διαδραματίσει ζωτικό ρόλο στην αντιμετώπιση αυτών των προκλήσεων.

Βασικά ευρήματα της έρευνας είναι τα ακόλουθα:

  • Το 80% των ερωτηθέντων κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η διαδικασία ομαδικών κρατήσεων είναι πιο περίπλοκη από ό,τι οι μεμονωμένες κρατήσεις
  • Το 43% ονόμασε την τιμή ως έναν από τους σημαντικότερους παράγοντες για τις ομαδικές αεροπορικές κρατήσεις
  • Το 88% των διοργανωτών ταξιδίων ζήτησε μεγαλύτερη επιλογή στις ημερομηνίες, όταν κάνουν ομαδικές αεροπορικές κρατήσεις
  • Το 56% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι οι αεροπορικές εταιρείες θα πρέπει να προσφέρουν μεγαλύτερη ευελιξία στις μεταβολές των εισιτηρίων
  • Το 80% των διοργανωτών ταξιδίων θα εκτιμούσαν μια τεχνολογική λύση, που θα μπορεί να χειριστεί όλες τις πτυχές των διαδικασιών ομαδικών αεροπορικών κρατήσεων.

 

Επί του παρόντος, η Azavista αναπτύσσει την πρώτη online λύση που θα βελτιώσει τη διαδικασία ομαδικών κρατήσεων. Επί του παρόντος, η εταιρεία προσφέρει ένα προηγμένο εργαλείο eRFP και προμηθειών, που επιτρέπει στους διοργανωτές ταξιδίων να διαχειρίζονται απρόσκοπτα τη διαμονή του γκρουπ, το χώρο συνάντησης, τη διατροφή και την επίγεια μεταφορά. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Azavista προσφέρει τη συγκεκριμένη λύση εντελώς δωρεάν.

Azavista White Paper_Group Flight Reservations

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024