Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣυντονισμένες δράσεις του Συλλόγου Υπαλλήλων ΕΟΤ ενάντια στο πολυνομοσχέδιο
ΕΟΤ

Συντονισμένες δράσεις του Συλλόγου Υπαλλήλων ΕΟΤ ενάντια στο πολυνομοσχέδιο

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού αποφάσισε να προχωρήσει σε συναντήσεις με πολιτικά κόμματα και προσωπικότητες του τουρισμού 'για να αποτραπεί η διάλυση του ΕΟΤ που μόνο προβλήματα θα δημιουργήσει στη λειτουργία της τουριστικής αγοράς'.

Η Τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Υπαλλήλων ΕΟΤ συνήλθε τη Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014 στην Αθήνα και συζήτησε διεξοδικά επί των θεμάτων που είχαν εγγραφεί στην ημερήσια διάταξη, με έμφαση στην κατάσταση που διαμορφώθηκε μετά την ψήφιση του “πολυνομοσχεδίου”, “στο οποίο περιλήφθηκε αιφνιδιαστικά και αδικαιολόγητα η διάλυση του ΕΟΤ”, όπως τονίζει ο Σύλλογος.

“Αρχικά, οι σχετικές διατάξεις είχαν περιληφθεί σε τακτικό νομοσχέδιο του Υπουργείου Τουρισμού, αλλά η Κυβέρνηση, προφανώς μετά τις έντονες διαφωνίες των φορέων των τουριστικών επιχειρήσεων και των προσωπικοτήτων που έχουν πολλές δεκαετίες δραστηριοποιηθεί στο χώρο του τουρισμού, οι οποίες εκφράστηκαν δημόσια κατά την πρόσφατη διαβούλευση του προναφερόμενου νομοσχεδίου του Υπουργείου Τουρισμού, αποφάσισε να βαφτίσει τη διάλυση του ΕΟΤ ‘μνημονιακή υποχρέωση’.

Με την ένταξη της διάλυσης του ΕΟΤ στο πολυνομοσχέδιο η Κυβέρνηση εξασφάλισε την ψήφισή της από τη Βουλή, η οποία ήταν αμφίβολη, λόγω του προβληματισμού της συντριπτικής πλειοψηφίας των βουλευτών, μετά το αποτέλεσμα της δημόσιας διαβούλευσης“.

Μετά το πέρας των συζητήσεων η Γενική Συνέλευση έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις:
1. Συνεργασία με τους φορείς του τουρισμού οι οποίοι θίγονται άμεσα από τις διατάξεις του νόμου που αφορούν τον τουρισμό (ΞΕΕ, ΓΕΠΟΕΤ, ΗΑΤΤΑ κ.λπ.).
2. Ενημέρωση της κοινής γνώμης για τις βλαπτικές επιπτώσεις στον τουρισμό από την εφαρμογή του νόμου αυτού.
3. Συνάντηση με πολιτικά κόμματα και προσωπικότητες του τουρισμού για να αποτραπεί η διάλυση του ΕΟΤ “που μόνο προβλήματα θα δημιουργήσει στη λειτουργία της τουριστικής αγοράς”.
4. Διοργάνωση από κοινού με τους φορείς του τουρισμού εκδήλωσης για τα 100 χρόνια τουρισμού στην Ελλάδα.
5. Δημιουργία ιστοσελίδας του Συλλόγου.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024