Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΤα Εμιράτα «ψηφίζουν» Ελλάδα για το καλοκαίρι του 2023
Τάσεις

Τα Εμιράτα «ψηφίζουν» Ελλάδα για το καλοκαίρι του 2023

Αύξηση 18% στις διεθνείς κρατήσεις διακοπών από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο του 2023, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2022. Η Ελλάδα είναι 5ος δημοφιλέστερος προορισμός για φέτος το καλοκαίρι.

Ο dnata Travel, ο μακροβιότερος ταξιδιωτικός πάροχος των ΗΑΕ, αποκάλυψε τα πιο δημοφιλή hotspot διακοπών για το καλοκαίρι του 2023. Κατά σειρά δημοτικότητας, οι δέκα προορισμοί με τις περισσότερες κρατήσεις είναι: Ταϊλάνδη, Τουρκία, Ιταλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ελλάδα, Μαλδίβες, Μπαλί, Μαυρίκιος, Ελβετία και Ομάν.

Οι ειδικοί του dnata Travel αναφέρουν επίσης αύξηση κατά 18% μέχρι στιγμής, στις διεθνείς κρατήσεις διακοπών από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο του 2023, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2022.

Ως ο πιο δημοφιλής προορισμός, η Ταϊλάνδη λαμβάνει το 23% των κρατήσεων από τον dnata Travel κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Εντός της χώρας, η πρωτεύουσα Μπανγκόκ, μαζί με τα νησιά Πουκέ και Κράμπι είναι οι τρεις κορυφαίες τοποθεσίες για τους ταξιδιώτες των ΗΑΕ.

Η Meerah Ketait, Επικεφαλής Λιανικής & Αναψυχής Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στο dnata Travel, σχολίασε: «Μια αυξανόμενη ζήτηση οδηγεί τους ταξιδιώτες να εξερευνήσουν περισσότερο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων λιγότερο γνωστών και ποικίλων τοποθεσιών σε δημοφιλή hotspot. Εκτός από τους πάντα δημοφιλή προορισμούς της Ταϊλάνδης, της Τουρκίας, της Ιταλίας και του Ηνωμένου Βασιλείου, έχουμε δει μια αξιοσημείωτη αύξηση των ταξιδιών προς την Ελλάδα ειδικότερα, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι.

Η Ταϊλάνδη είναι ο κορυφαίος μας προορισμός, με τη ζήτηση να οφείλεται στην αύξηση της διαθεσιμότητας πτήσεων, στην απίστευτη πρόταση της χώρας σε σχέση ποιότητας-τιμής, σε καταλύματα παγκόσμιας κλάσης και σε ποικίλες εμπειρίες».

Η πλειοψηφία των καλοκαιρινών κρατήσεων αφορά στην περίοδο της γιορτής Eid al-Adha, όπου οι δέκα κορυφαίοι διεθνείς προορισμοί του dnata Travel παραμένουν σταθεροί. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, το 80% των κρατήσεων αφορά σε διεθνή ταξίδια, ενώ το υπόλοιπο 20% καλύπτει διαμονή στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Οι κρατήσεις στο Χονγκ Κονγκ, την Ιαπωνία, τη Νότια Αφρική και τη Δανία παρουσιάζουν κίνηση σε σύγκριση με το 2022, με την Αυστρία, την Ισπανία, τη Σιγκαπούρη και τη Σρι Λάνκα να αυξάνονται επίσης σε δημοτικότητα.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024