Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΕΟΤ: Τουριστική ανάκαμψη μετά τις πλημμύρες στη Θεσσαλία
Τουριστική Πολιτική

ΕΟΤ: Τουριστική ανάκαμψη μετά τις πλημμύρες στη Θεσσαλία

ΕΟΤ

Συζήτηση για την ανασυγκρότηση του τουριστικού τομέα στη Θεσσαλία μετά τις πρόσφατες πλημμύρες. Στρατηγικές και πρωτοβουλίες εξετάζονται.

Συνάντηση για την ανάληψη πρωτοβουλιών και την εκπόνηση ειδικού σχεδίου που αφορά την επόμενη ημέρα από τις πλημμύρες στη Θεσσαλία πραγματοποίησαν στην έδρα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (Ε.Ο.Τ.), η υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη, ο γενικός γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής & Ανάπτυξης κ. Μύρων Φλουρής, ο γενικός γραμματέας του Ε.Ο.Τ κ. Δημήτρης Φραγκάκης και ο Πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος κ. Αλέξανδρος Βασιλικός.

Τέθηκαν θέματα που αφορούν τα προβλήματα των τουριστικών επιχειρήσεων και των επισκεπτών που βρέθηκαν στην περιοχή τις μέρες των καταστροφών.

Υπήρξε εκτενής αναφορά στα προβλήματα των περιοχών, όπως τα παρουσίασε ο γ.γ. Μ. Φλουρής που βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στη Θεσσαλία και στο συντονιστικό κέντρο της περιφέρειας, εκπροσωπώντας το Υπουργείο Τουρισμού αλλά και όπως τα μετέφεραν οι ξενοδόχοι στον κ. Βασιλικό.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην μεγάλη κινητοποίηση των ξενοδόχων της περιοχής με στόχο να φιλοξενηθούν έγκαιρα οι πληγέντες από την κακοκαιρία.

Προτεραιότητα για την συνέχεια, αποτελεί η αποκατάσταση των υποδομών και ο σχεδιασμός βραχυπρόθεσμων και μεσοπρόθεσμων ενεργειών για την τόνωση του τουριστικού προϊόντος. Θα ακολουθήσουν και ειδικά προγράμματα για την προβολή της Θεσσαλίας, έτσι ώστε, κοινότητα και επιχειρήσεις να επιστρέψουν σταδιακά στην κανονικότητα.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Φοιτητής στο τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

02/10/2023
29/09/2023
28/09/2023
27/09/2023
26/09/2023
25/09/2023