Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΕυρωπαϊκή ΈνωσηΑρνητικές επιπτώσεις στον τουρισμό της Κύπρου η ένταξη της στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Αρνητικές επιπτώσεις στον τουρισμό της Κύπρου η ένταξη της στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Μείωση του αριθμού των αφίξεων από τη Ρωσία στην Κύπρο θα έχει ως αποτέλεσμα η ένταξη της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως και μείωση της παρουσίας των ρωσικών υπεράκτιων εταιριών […]

Μείωση του αριθμού των αφίξεων από τη Ρωσία στην Κύπρο<.> θα έχει ως αποτέλεσμα η ένταξη της χώρας<...> στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως και μείωση της παρουσίας των ρωσικών υπεράκτιων εταιριών στην χώρα, τονίζει σε δηλώσεις του ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Εξωτερικών Σχέσεων του Δημαρχείου της Μόσχας Γκεόρκι Μουράτοφ.

Ο κ. Μουράτοφ είπε ότι με την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ και με την ενδεχόμενη αλλαγή του καθεστώτος που διέπει τη φορολογία των υπεράκτιων εταιριών, η παρουσία των εταιριών αυτών στην Κύπρο θα μειωθεί, ενώ προέβλεψε ότι τυχόν επιβολή του συστήματος θεώρησης διαβατηρίων εκ μέρους της Κύπρου, “θα μειώσει σημαντικά τον τουρισμό από τη Ρωσία προς την Κύπρο”.

Ο πρώην Πρεσβευτής της Ρωσίας στην Κύπρο δήλωσε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι η Κύπρος κατέχει από πλευράς επιχειρήσεων την πρώτη θέση στη Μόσχα, επισημαίνοντας ότι για το 2001, οι επενδύσεις στη ρωσική πρωτεύουσα μέσω κυπριακών τραπεζών ανήλθαν στο 1,2 δισ. δολάρια.

Σημείωσε ότι “οι συσσωρευμένες κυπριακές επενδύσεις που παραμένουν στη Μόσχα ανέρχονται στα 4 δισ. δολάρια. Οι επενδύσεις αυτές, κατά τον κ. Μουράτοφ, αφορούν τη δημιουργία επιχειρήσεων και την ανέγερση κτιρίων.”

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024