Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΕυρωπαϊκή ΈνωσηΗ Έλενα Κουντουρά ομιλήτρια στην ημερίδα του Δικτύου Ευρωπαϊκών Περιφερειών NECSTouR
Ευρωπαϊκή Ένωση

Η Έλενα Κουντουρά ομιλήτρια στην ημερίδα του Δικτύου Ευρωπαϊκών Περιφερειών NECSTouR

“Οι κάτοικοι και επαγγελματίες των νησιωτικών περιφερειών αντιμετωπίζουν διαχρονικά δυσβάσταχτο και δυσανάλογο σε ευρωπαϊκό επίπεδο κόστος διαβίωσης και μεταφορικό κόστος, που σήμερα εκτοξεύεται εν μέσω των πολλαπλών κρίσεων της πανδημίας, της ενεργειακής κρίσης και του υψηλού πληθωρισμού”, σημείωσε η Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Την επιτακτική ανάγκη η ευρωπαϊκή πολιτική για το βιώσιμο τουρισμό να στηρίξει την πράσινη και ψηφιακή μετάβαση των προορισμών της Μεσογείου, και ιδιαίτερα των νησιωτικών περιοχών, επισήμανε η Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία κα Έλενα Κουντουρά, προσκεκλημένη ομιλήτρια σε ημερίδα του Δικτύου Ευρωπαϊκών Περιφερειών για Ανταγωνιστικό και Βιώσιμο Τουρισμό NECSTouR, στις Βρυξέλλες.

Η Ευρωβουλευτής αναφέρθηκε στις αυξημένες ανάγκες των νησιωτικών περιφερειών της Ευρώπης – ζήτημα που αφορά ιδιαίτερα την Ελλάδα – καθώς οι τοπικές οικονομίες πολλών νησιών στηρίζονται στον τουρισμό και συμβάλλουν στην διατήρηση της πρώτης θέσης της ΕΕ, με επίκεντρο τη Μεσόγειο, ως του πλέον δημοφιλούς προορισμού διακοπών παγκοσμίως.

Την ίδια ώρα όμως, τόνισε η κα Κουντουρά, οι κάτοικοι και επαγγελματίες των νησιωτικών περιφερειών αντιμετωπίζουν διαχρονικά δυσβάσταχτο και δυσανάλογο σε ευρωπαϊκό επίπεδο κόστος διαβίωσης και μεταφορικό κόστος, που σήμερα εκτοξεύεται εν μέσω των πολλαπλών κρίσεων της πανδημίας, της ενεργειακής κρίσης και του υψηλού πληθωρισμού.

Τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα, επισήμανε, πρέπει να αποκτήσουν πλήρη επίγνωση των αναγκών της νησιωτικότητας και των ιδιαίτερων συνθηκών που με καθημερινό αγώνα αντιμετωπίζουν οι πληθυσμοί των νησιών.

Απαιτείται, τόνισε, να υπάρξει ενιαία συλλογική αντιμετώπιση για την άρση των εμποδίων στις ίσες ευκαιρίες στην ανάπτυξη των νησιωτικών περιοχών στην ΕΕ για τον πράσινο και ψηφιακό μετασχηματισμό τους, με επαρκή στήριξη για πράσινες και ψηφιακές επενδύσεις στις υποδομές, για τη βιώσιμη κινητικότητα και για την ενίσχυση των μικρών επιχειρήσεων και τον εργαζομένων στον τουρισμό.

Αναφέρθηκε ακόμη στις θέσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που έχουν υιοθετηθεί με ψηφίσματα, για την ανάγκη να καταρτιστεί η πρώτη ευρωπαϊκή στρατηγική για το βιώσιμο τουρισμό με χρηματοδότηση από ειδική γραμμή του ευρωπαϊκού προϋπολογισμού και νέους ευρωπαϊκούς θεσμούς, όπως επίσης και στις ενέργειες από την πλευρά της Κομισιόν για την ευρωπαϊκή ατζέντα 2030/2050 στον τουρισμό.

Στην ημερίδα συμμετείχαν επίσης ως ομιλητές ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Ευρωπαϊκού Τουρισμού ΕΤΟΑ, Tim Fairhurst, η υπεύθυνη για την Πολιτική Περιφερειακής και Αστικής Ανάπτυξης της Γενικής Διεύθυνσης REGIO της Κομισιόν, Laura Hagemann Arellano, ο διευθυντής και σύμβουλος Τουριστικής Πολιτικής του Yπουργείου Εξωτερικών Υποθέσεων της Φλάνδρας, Jan Korthout και η διευθύντρια του Γραφείου Σύνδεσης με την ΕΕ του Τοπικού Συμβουλίου της Τοσκάνης, Silvia Burzagli.

Την εκδήλωση συντόνισαν η διευθύντρια της NECSTouR, Cristina Núñez και ο υπεύθυνος Διεθνών Σχέσεων του Τμήματος Τουρισμού του Περιφερειακού Συμβουλίου της Βαρκελώνης, José Francisco Rodriguez Lopez.

Εκδότης - Αρχισυντάκης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/05/2023
26/05/2023
25/05/2023
24/05/2023
23/05/2023
22/05/2023